Анкетата на Агенцията по заетостта за потребностите на бизнеса от кадри вече е отворена за работодателите

Започна поредното шестопроучване на Агенцията по заетостта за потребностите на бизнеса от кадри. Анкетата е публикувана в рубриката „Проучване за потребностите от работна сила” на официалния сайт на Агенцията и ще бъде достъпна за попълване онлайн до 16 октомври 2020 г. включително.

В анкетата всеки работодател може да посочи от каква работна сила ще има нужда през следващите 12 месеца, както и в средносрочен план – в рамките на 3 до 5 години. Ще може да заяви и кои от предложените 21 умения и 8 ключови компетентности трябва да притежава търсеният от него персонал. Тази година в проучването ще бъде отчетено и влиянието на епидемичната ситуация върху социално-икономическите условия.

Проучванетостартира на 1 септември т. г, първоначално сред поканени от Бюрата по труда в страната работодатели от формирана по данни на НСИ национално представителна извадка. До този момент над 1 300 фирми и организации са взели участие в допитването.

Агенцията по заетостта онези, които все още не са попълнили своя формуляр, да направят това в оставащия до 16 октомври период. За целта могат да ползват предоставената им от Бюрата по труда връзка/линк към електронната анкета.

Проучването на потребностите на работодателите в България от работна силасе провежда два пъти в годинатана основание чл. 10 от Закона за насърчаване на заетостта съвместно с Комисиите по заетост към Областните съвети за развитие в 28-те области в страната.Получените резултати се използват при подготовката на краткосрочните мерки и програми за организиране и провеждане на обучения за професионални и ключови умения, както и при определяне на приоритетите на областната и националната политика в сферата на образованието, обучението и насърчаването на заетостта.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини