9 °C

Безработицата в хасковска област надмина средната за страната

8,2% е равнището на безработица в Хасковска област. Данните показват, че то е над средното за страната, което се отчита на 7,5%.

В сравнение с предходния отчетен месец- юли обаче, през август безработицата в Хасковско намалява с 0,4%. Но пък спрямо август 2019 година е по-висока с 2,3%.

Новорегистрираните лица са 829 и са от различни икономически дейности, като най-много са от сектор „Услуги”.

Към 31 август броят на регистрираните безработни лица в бюрата по труда от областта е 8 590.

С най-ниско равнище на безработица са общините Хасково-6.2% Димитровград-6,8%, а с най-високо – общините Маджарово-21,3% и Ивайловград-9,0%.

Област Хасково се нарежда на 11 позиция по показателя равнище на безработица сред 28-те области в страната.

На работа през осмия месец на годината в региона ново работно място са намерили 691 безработни лица.

176 от общо постъпилите на работа са с работническа специалност, 208 са от групата на специалистите и 307 са безработни лица без квалификация.

През август в бюрата по труда от област Хасково са заявени общо 371 свободни работни места.

Facebook коментари

Коментари в сайта (19)

 • 1
  Гл
  Гласоподавател
  28 -1
  12:51, 30 сеп 2020
  Г-н Дечев нали предизборно обещахте инвестиции и нови работни места за хората в Хасково? Къде са новите работни места? Къде са инвеститорите, които Делян Добрев обяви, че ще докара?
  Статистиката показва друго! Кога мислите да започнете да изпълнявате предизборните си обещания? Буревард Освобождение(бившата Кърджалийска) е като лунен пейзаш от дупки. Нали обещахте, че месец септември започва ремонта от бул. Илинден до пресечката на ул. Македония? Месец септември мина, а ремонта още не е започнал. Зимата ли чакате да дойде?
  • Да
   Данъкоплатец
   21 -1
   13:17, 30 сеп 2020
   Е обеща де. Кой каза , че ще изпълнява. Ви сте си виновен , че сте такъв наивник да му повярвате. А пък и ако сте гласували за него....
  • По
   Порчо
   14 0
   13:41, 30 сеп 2020
   Не си справедлив! Той обещанията си ги изпълнява, само зависи какво и най-важното, на кого е обещавал! Нали затова още станал - не станал кмет и вдигна таксата смет на фирмите 5-6 пъти. Защото нали е обещал на ДПС и на Румен Гайтански - Вълка, да им осигури пари за сметосъбирането, а те да му осигурят гласове за кметските избори?
  • Тъпо селско бичме ,
   крадливо при това
   ......
   А всички са красиви и невинни като са деца ....
   Живота как ги прави от добри , грешници е голяма мистерия ?
 • 2
  Ка
  Кабаков
  11 -2
  14:09, 30 сеп 2020
  Проверки за извънреден труд навсякъде и ще се появят много работни места
 • 3
  Ха
  Хаха
  6 -6
  14:31, 30 сеп 2020
  Как няма като ги мързи да работят, по лесно е 6 Месеца навън после на борсата
 • 4
  Ka
  Karenin
  17 0
  14:44, 30 сеп 2020
  Ясно е, че тези проценти безработица не са реални. В действителност тя е много по-голяма, имайки предвид, че много от безработните не се регистрират като такива. Проблемът с безработицата обаче остава последните години на заден план. На преден план излиза проблема с умствения потенциал на голяма част от работещите служители. Истината е, че масово по места управляват прости хора, които съкращават или принуждават сами да напуснат много служители, които не са съпричастни с некомпетентното им и корумпирано управление. Назначават се масово "калинки", "мои хора или хора на еди кой си". Ето това е страшното - не колко е процента на безработицата а колко процента са действително работещите хора, притежаващи някакъв макар и малък интелектуален капацитет.
  • Ее
   ееее
   9 -4
   14:50, 30 сеп 2020
   нали целиот народ скача и иска демокрация. каритализъм. ей на. така е в капитала. богатия ръга бедния до припадък. ако има разместване в местата играта продължава.
  • Ее
   еееее
   3 -3
   14:52, 30 сеп 2020
   и да не ме обвините в комуниЗ. социализма и капитализма да двете страни на една и съща монета. кое е по гнусно и гадно още е твърде рано да се каже
  • Ии
   ииии
   6 -1
   18:06, 30 сеп 2020
   Това у нас няма нищо, ама абсолютно нищо общо с демокрацията!
 • 5
  Хп
  хпхп
  15 0
  14:48, 30 сеп 2020
  Всичко е стъкмистика 8% безработица тараланци .Това е само от тия дето ходят да се подписват в бюрото. Безработицата е поне 30% може и повече
 • 6
  Пе
  Пеева
  12 -1
  15:17, 30 сеп 2020
  Да безработица има и то много по-голяма.Там където се обявяват места са запазени за хората на ДПО и ГЕРБ.Мога да го докажа за съ желание е така.Не товорим,че хората нямат необходимит ценз.
  • Пр
   Препатил
   7 0
   16:49, 30 сеп 2020
   Вашият пост казва много. Всеки се натиска за държавна служба. Уж заплатите били ниски , много работа , а всеки се натиска.
 • 7
  Ге
  ГЕРБерас
  9 -1
  15:18, 30 сеп 2020
  Туй ни мой да бъде! Мяза фалшива новина!
 • 8
  2 -1
  16:52, 30 сеп 2020
  Не може да има едновременно свобода на словото и сигурен подсигурен живот.
  Само едно от двете.
 • 9
  Хо
  Холанеца
  8 -1
  17:41, 30 сеп 2020
  Аз работя в чужбина,прибирам се с най-малко 10 000 бона, а в България хем си почивам хем вземам и обезщетение от борсата....да не съм луд да работя за тези пари в България
 • 10
  Ит
  Ита
  3 -2
  19:27, 30 сеп 2020
  В ЦПЛР-***********-има място за зам.директор.Ангелова се пенсионирала.
  • Su
   super
   3 -2
   20:48, 30 сеп 2020
   ама не е вярно
 • 11
  Не
  Не бесепар
  3 -2
  21:50, 30 сеп 2020
  Кога бе,ще запълните дупките в хасково???

Хороскоп за 31.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
За да намалите риска от грешки се консултирайте по делови и други въпроси, които ви затрудняват. Приветствайте желанието на някой да ви помогне, не бъдете излишно горди. Тенденция към стабилизиране на финансовото ви положение ще се задълбочи, но до тогава ви чака много работа.
31 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
В добра физическа и психическа форма сте и ще поддържате темпото си непроменено. Краткосрочните ви планове ще се развиват без особени отклонения, което значи, че ще получите онова, за което се трудите. Ставайки по-общителни ще си осигурите информацията, от която се нуждаете.
31 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Този ден ще мине под знака на непрекъснатото движение. Ще се захващате ту с едно, ту с друго и в крайна сметка ще останете доволни, ако успеете да свършите нещо докрай. Не позволявайте околните да вземат решенията вместо вас, но бъдете доста-тъчно тактични, за да избегнете споровете. Здравето е ви повече от отлично.
31 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ви ще е запълнен с делови срещи, както и с изпълнението на служебни и бизнес-задачи. Личните ще оставите на втори план, с намерение сте да приключите по-скоро ангажимент, от когото очаквате да последват финансови и други развития. Не оспорвайте мнението на партньорите си и ще ви бъде по-лесно да осъществите целите си.
31 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Очакват ви успехи, ако делата ви са прозрачни, а вие честни и принципни. В семейна среда ще споделяте вълненията си и с топло чувство към близките си, ще изразите вниманието и обичта си към тях. Не отхвърляйте едно предложение, преди да сте го обмислили, защото носи добри възможности.
31 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Проявеното от вас внимание към проблемите на околните ще ви се върне под формата на изгодно предложение или друга придобивка. Подобрявайки общуването с тях, няма да пренебрегнете и собствените си нужди. Други ще се заемат с домашните задачи. Много от тях чакат вниманието ви.
31 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вероятно се надявате на резултати, по-добри от тези, които сте планирали. Ще се осъществи идея, която сте считали за възможна и това със сигурност ще улесни работата ви. Околните черпят от вашата енергия и желание да свършите всичко по най - добрия начин. Явно не пестите труда си.
31 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Тактичността и деловият ви усет ще ви помогнат да се възползвате от завързана ситуация. Изгодите, които ще извлечете значително ще улеснят бъдещето ви (най-вече материалното им изражение). Проблеми във взаимоотношенията с институциите може да отнемат доста време, но в крайна сметка ще получите това, към което се стремите.
31 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Удовлетворени сте от посоката, в която се развиват делата ви. Не пестите усилията си, когато искате да постигнете нещо и това определя и успехите, които бележите. За предпочитане е да се насочите към дейности, свързани с комуникация и обмен на идеи. Ще останете очаровани от предложението на малко познат човек.
31 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
На работното ви място предстои промяна, която открива добри възможности за вашето издигане. Възползвайте се от това и положете съответните усилия, за да покажете на какво сте способни. Бъдете по-инициативни и пробивни и ще спечелите.
31 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Повече яснота по предстоящ проект ще получите след срещите, които ви предстоят. В никакъв случай не подценявайте възможностите на хората, с които се срещате, и не си създавайте впечатления от пръв поглед. Умеете да прониквате в невидимото, направете го и сега. Ще си помогнете.
31 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Успявате да се справите с важен проблем днес, което ще изпълни със чувство за добре свършена работа. Не оставяте длъжни на човек, който се е отнесъл недоброжелателно с вас. Посвещавате голяма част от времето си на любимия човек, с когото прекарвате страхотни моменти заедно. Настроението ви значително ще се подобри след като получите добра новина свързана с ваш близък човек.
31 окт 2020
Последни новини