14 °C

Безработицата в хасковска област надмина средната за страната

8,2% е равнището на безработица в Хасковска област. Данните показват, че то е над средното за страната, което се отчита на 7,5%.

В сравнение с предходния отчетен месец- юли обаче, през август безработицата в Хасковско намалява с 0,4%. Но пък спрямо август 2019 година е по-висока с 2,3%.

Новорегистрираните лица са 829 и са от различни икономически дейности, като най-много са от сектор „Услуги”.

Към 31 август броят на регистрираните безработни лица в бюрата по труда от областта е 8 590.

С най-ниско равнище на безработица са общините Хасково-6.2% Димитровград-6,8%, а с най-високо – общините Маджарово-21,3% и Ивайловград-9,0%.

Област Хасково се нарежда на 11 позиция по показателя равнище на безработица сред 28-те области в страната.

На работа през осмия месец на годината в региона ново работно място са намерили 691 безработни лица.

176 от общо постъпилите на работа са с работническа специалност, 208 са от групата на специалистите и 307 са безработни лица без квалификация.

През август в бюрата по труда от област Хасково са заявени общо 371 свободни работни места.

Facebook коментари

Коментари в сайта (19)

 • 1
  Гл
  Гласоподавател
  28 -1
  12:51, 30 сеп 2020
  Г-н Дечев нали предизборно обещахте инвестиции и нови работни места за хората в Хасково? Къде са новите работни места? Къде са инвеститорите, които Делян Добрев обяви, че ще докара?
  Статистиката показва друго! Кога мислите да започнете да изпълнявате предизборните си обещания? Буревард Освобождение(бившата Кърджалийска) е като лунен пейзаш от дупки. Нали обещахте, че месец септември започва ремонта от бул. Илинден до пресечката на ул. Македония? Месец септември мина, а ремонта още не е започнал. Зимата ли чакате да дойде?
  • Да
   Данъкоплатец
   21 -1
   13:17, 30 сеп 2020
   Е обеща де. Кой каза , че ще изпълнява. Ви сте си виновен , че сте такъв наивник да му повярвате. А пък и ако сте гласували за него....
  • По
   Порчо
   14 0
   13:41, 30 сеп 2020
   Не си справедлив! Той обещанията си ги изпълнява, само зависи какво и най-важното, на кого е обещавал! Нали затова още станал - не станал кмет и вдигна таксата смет на фирмите 5-6 пъти. Защото нали е обещал на ДПС и на Румен Гайтански - Вълка, да им осигури пари за сметосъбирането, а те да му осигурят гласове за кметските избори?
  • Тъпо селско бичме ,
   крадливо при това
   ......
   А всички са красиви и невинни като са деца ....
   Живота как ги прави от добри , грешници е голяма мистерия ?
 • 2
  Ка
  Кабаков
  11 -2
  14:09, 30 сеп 2020
  Проверки за извънреден труд навсякъде и ще се появят много работни места
 • 3
  Ха
  Хаха
  6 -6
  14:31, 30 сеп 2020
  Как няма като ги мързи да работят, по лесно е 6 Месеца навън после на борсата
 • 4
  Ka
  Karenin
  17 0
  14:44, 30 сеп 2020
  Ясно е, че тези проценти безработица не са реални. В действителност тя е много по-голяма, имайки предвид, че много от безработните не се регистрират като такива. Проблемът с безработицата обаче остава последните години на заден план. На преден план излиза проблема с умствения потенциал на голяма част от работещите служители. Истината е, че масово по места управляват прости хора, които съкращават или принуждават сами да напуснат много служители, които не са съпричастни с некомпетентното им и корумпирано управление. Назначават се масово "калинки", "мои хора или хора на еди кой си". Ето това е страшното - не колко е процента на безработицата а колко процента са действително работещите хора, притежаващи някакъв макар и малък интелектуален капацитет.
  • Ее
   ееее
   9 -4
   14:50, 30 сеп 2020
   нали целиот народ скача и иска демокрация. каритализъм. ей на. така е в капитала. богатия ръга бедния до припадък. ако има разместване в местата играта продължава.
  • Ее
   еееее
   3 -3
   14:52, 30 сеп 2020
   и да не ме обвините в комуниЗ. социализма и капитализма да двете страни на една и съща монета. кое е по гнусно и гадно още е твърде рано да се каже
  • Ии
   ииии
   6 -1
   18:06, 30 сеп 2020
   Това у нас няма нищо, ама абсолютно нищо общо с демокрацията!
 • 5
  Хп
  хпхп
  15 0
  14:48, 30 сеп 2020
  Всичко е стъкмистика 8% безработица тараланци .Това е само от тия дето ходят да се подписват в бюрото. Безработицата е поне 30% може и повече
 • 6
  Пе
  Пеева
  12 -1
  15:17, 30 сеп 2020
  Да безработица има и то много по-голяма.Там където се обявяват места са запазени за хората на ДПО и ГЕРБ.Мога да го докажа за съ желание е така.Не товорим,че хората нямат необходимит ценз.
  • Пр
   Препатил
   7 0
   16:49, 30 сеп 2020
   Вашият пост казва много. Всеки се натиска за държавна служба. Уж заплатите били ниски , много работа , а всеки се натиска.
 • 7
  Ге
  ГЕРБерас
  9 -1
  15:18, 30 сеп 2020
  Туй ни мой да бъде! Мяза фалшива новина!
 • 8
  2 -1
  16:52, 30 сеп 2020
  Не може да има едновременно свобода на словото и сигурен подсигурен живот.
  Само едно от двете.
 • 9
  Хо
  Холанеца
  8 -1
  17:41, 30 сеп 2020
  Аз работя в чужбина,прибирам се с най-малко 10 000 бона, а в България хем си почивам хем вземам и обезщетение от борсата....да не съм луд да работя за тези пари в България
 • 10
  Ит
  Ита
  3 -2
  19:27, 30 сеп 2020
  В ЦПЛР-***********-има място за зам.директор.Ангелова се пенсионирала.
  • Su
   super
   3 -2
   20:48, 30 сеп 2020
   ама не е вярно
 • 11
  Не
  Не бесепар
  3 -2
  21:50, 30 сеп 2020
  Кога бе,ще запълните дупките в хасково???

Хороскоп за 25.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Прилагайки знанията и опита си, успешно ще се включите в изпълнението на професионална или друга задача, с която ще подобрите финансите си. Други ще споделят времето си с приятели в общи занимания или развлечения. Преди да поемете ангажимент към други хора, помислете, защото може да се окаже по-трудно за изпълнение, отколкото предполагате.
25 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Каквито и предложения да получите днес, свързани ли са с нерви и напрежение, подминете ги смело. Погрижете се за вътреш-ната си хармония и спокойствие и си осигурете пълна почивка в семейството. Заниманията на открито - туризъм, плуване или игра с децата са все неща, от които се нуждаете, и които ще ви тони-зират. Вечерта очаквайте гости от далече.
25 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днешният ден е твърде специален за вас, тъй като ще видите плановете си за страхотно прекарване на нощта осъществени. Вие мислите освен за собственото си прекарване и за настроението на другите, но в това отношение едва ли ще има за какво да се притеснявате.
25 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще задълбочите връзката си с човек, с когото ви свързват не само бизнес-отношения, но и приятелски чувства. Това ви помага пълноценно да се развивате, спокойни и съсредоточени. Във възможностите ви е заедно да постигнете всичко, което намирате за полезно и необходимо. Размяна на гостувания с приятели или роднини.
25 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Използвайте пълноценно днешния ден. Ще придвижите напред делата си и ще подготвите условията за бъдещи бизнес-сделки. Периодът е силен и за личните ви изяви. Творците ще се радват на добра оценка от публиката и критиката. С изкуството си ще доставите наслада в душите на много хора.
25 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Няма да ви липсват емоции, които могат и да променят плановете ви за бъдещето. Анализирайте даденостите и ако сте убедени в правотата на мислите си, не се колебайте да действате. Бъдете по-решителни и ще успеете. Очертава се пътуване, което ще ви направи по-романтични и отпочинали.
25 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ако потърсите път, ще го откриете, независимо на къде сочи той. Съюзите ли се с любовта, ще развиете нови качества и ще станете по-добри. Това е сигурно, работете и за духовното си усъвършенстване, няма да ви липсва подкрепа. В бизнеса са възможни изненади от конкурентите ви.
25 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Напълно наясно сте с целите и възможностите си и това ви прави много по-устойчиви в сравнение в конкурентите ви. Не предприемате излишни рискове, като предпочитате да работите бавно и сигурно. Едва ли някой ще успее да ви изненада с нещо, вие просто изпреварвате чуждите идеи. В личен план запознанството с магнетична личност силно ще ви развълнува.
25 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Прекарвате този ден извън дома си в срещи с различни хора. Общуването е начин на живот за вас и вие едва ли сте в състояние да прекарате много време сами. В личен план се радвате на подчертания интерес на забележителна личност към вас. Добре ще е ако се възползвате от добрите шансове, които имате. Приятел ще ви помоли за услуга, не му отказвайте.
25 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Чувствате се добре и с интерес ще приемете предизвикателствата на деня. Заемете се с личните си дела и денят ви ще бъде ползотворен. Не се притеснявайте да бъдете искрени с ваши близки. Имате за разрешаване домашни проблеми. Децата ще ви поискат съвет и помощ. Изслушайте ги внимателно. Можете да бъдете наистина близки с тях.
25 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Няма да ви е скучно, ще има върху какво да мислите и какво да правите. Много от вас ще се отдадат на професионалните си ангажименти, но и домът ще им наложи изискванията си. Ще ви вълнува интимната страна на живота ви и ще проявите силен интерес към някой, който ви се харесва.
25 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С желание и интерес ще се посветите на работата си, очаквайки добри развития. И не грешите, предстоят развръзки, които ще ги ускорят. Избягвайте да спорите и проявете търпимост към мнения, несъвпадащи с вашите. В следобедните часове ще общувате с хора, чиито желания съвпадат с вашите.
25 фев 2021
Последни новини