МВР: Тирът е предизвикал катастрофата до Бирената

    Отнето предимство от водача на тира е довело до катастрофата по пътя между Хасково и Димитровград, станала малко преди 15 часа в петък, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково.

    На разклона за Бирената фабрика, 44-годишен водач на влекач Даф с полуремарке, поради неспазване на пътен знак „Стоп“ е отнел предимството на товарен Форд, управляван от 23-годишен от село Брод. От удара е пострадал возещият се във Форда 24-годишен хасковлия, който е с охлузване на дясната ръка.

    Съставен е акт на водача на тира.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Ба
      Баси
      7 -1
      10:45, 5 окт 2020
      Тия много умни бе. То се вижда от космоса това
      • +-
        +-
        0 -2
        16:12, 5 окт 2020
        Ти какво, проблем ли имаш с тази информация?
    • 2
      Сп
      справедливост
      7 -9
      12:27, 5 окт 2020
      Сега водачът на ТИР-а да покрие всички разходи по ремонта на камиончето , плюс обезщетение за телесната и душевна травма на постродолия водач. От снимката се вижда , че водачът на ТИР-а или е пиян или е надрусан. Аман от самонадеяни тъпанари и простаци, мислят си че като карат тежкотоварен влекач , за тях знаците не важат. За такива изроди бой , еб-н , намазване с катран и овалване в перушина ……….и това ще е малко.
    • 3
      Пф
      ПФУУУУ
      13 -9
      12:28, 5 окт 2020
      А тоя с форда да не е късоглед та не е видял .че тира прави неправилна маневра та се е праснал след средата на дължината на тира.Тира да не е с размерите на колело та не е го видял.Предварително казвам.че според ЗДП тира е виновен ама и шофьора но форда е или късоглед или е карал с 120 та не е могъл да реагира
      • 25
        2551
        4 -1
        17:59, 5 окт 2020
        Така е ако беше намалил на 60 като го види щеше да спре!!!Но никой не се интересува с колко е карал, тираджията не спрял на стопа и хоп виновен е !!!То и да спре като види че е далеч и тръгне а онзи кара със 120 какво е виновен???Млоумниците си мислят че трябва да чака да няма коли до табелата на Хасково и тогава да тръгне!!!Точно за това е ограничението да намалиш като видиш че излиза камион да го пуснеш все пак там е индустриална зона ама къде ти колегиалност какво е това яде ли се пие ли се????
      • Не
        Некой
        0 0
        08:27, 6 окт 2020
        На форда хванали само предните спирачки пак и тоя тиражфия е излезнал рязко 20метра растояние има кога да реагира да спре??
    • 4
      Не
      Недялко
      1 -1
      00:45, 6 окт 2020
      Този с Форда сигурно е карал с превишена скорост
    Последни новини