Белият дом пусна монета в чест на "победата на Тръмп" над коронавируса

Възпоменателна монета, посветена на "победата на президента на САЩ Доналд Тръмп над коронавируса" може да се закупи в сувенирния магазин на Белия дом, предаде ТАСС.

Агенцията цитира съобщение, публикувано в сайта на магазина. "Радваме се да обявим за началото на предварителната продажба на нашата най-нова възпоменателна монета от серията "Исторически моменти", пише в сайта създателят на монетата Тони Джанини. Дизайнерът отбелязва, че монетата е посветена на "личната победа на Тръмп над смъртоносния вирус".

Изображението на паричния знак все още не е представено в сайта. Първата партида ще е готова за 14 ноември, но още отсега се приемат заявки. Стойността на сувенира е 100 долара. Съобщава се също, че 20% от приходите от продажбите ще бъдат предоставени на медицински учреждения.

В нощта на 2 октомври Тръмп съобщи в Туитър, че той и съпругата му Мелания са се заразили с Ковид-19. След което президентът на САЩ беше настанен в болница в град Бетесда, в щата Мериленд. В понеделник Тръмп напусна медицинското учреждение и се завърна в Белия дом с хеликоптер, припомня агенцията.

След като кацна, той махна маската си и позира пред медиите. Тръмп пусна и кратко видео послание, в което заяви, че се чувства по-добре от преди 20 години, благодари на лекарите и добави, че хората не бива да се страхуват от коронавируса.

Натрупали сме знание, имаме медикаменти, идва и ваксина, заяви Тръмп, като допълни, че скоро ще поднови кандидатпрезидентската кампания.

"Не му позволявайте да доминира. Не разрешавайте да превземе живота ви. Имаме най-великата държава в света. Завръщаме се! Връщаме се на работа. Ще бъдем на първа линия. Като ваш лидер бях длъжен да го направя. Знам, че е опасно, но трябваше. Заставам отпред! Водя! Никой друг не би направил това!", каза американският президент.

Личният му лекар Шон Конли каза, че Тръмп все още не е на 100% здрав, но подкрепя решението му да се върне в Белия дом. Конли обаче отказа информация дали е отрицателен тестът за COVID-19 на Тръмп.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини