Новият Jaguar XF е брутално добър

Изображение 1 от 3

    Jaguar представи фейслифт версията на своя луксозен седан XF, който трябва да се появи на пазара през следващата година. Новият вариант е получил миниатюрни промени по външния вид, които бихме забелязали, само ако сме заклет фен на модела или притежаваме такъв.

    Фаровете вече са една идея по-тесни и всеки от тях вече разполага с шест индивидуални осветителни LED тела, а радиаторната решетка вече има нова "диамантена" шарка и хромирана рамка.

    Ако пък лъскавият хром не е точно по вкуса ни, Jaguar вече ще предлага Black Еxterior Pack, при който всички хромирани елементи са подменени с черни такива. Екстериорните нововъведения се допълват от нови 19-инчови джанти с пет спици или още по-големи 20-инчови колела в сребристо или черно.

    И докато промените по визията са незначителни, интериорът е бил преработен по-старателно.

    Малката мултимедийна система на сегашния Jaguar XF отстъпва място на нов 11.4-инчов извит тъчскрийн дисплей с HD резолюция.

    Клиентите на автомобила вече ще могат да се възползват от Apple CarPlay и Android Auto свързаност. По този начин ще свърваме телефона си и неговият екран ще се визуализира на големия дисплей на колата.

    Другият голям плюс е възможността за безжично ъпдейтване на софтуера, както и пълен набор от камери за 360-градусов обзор около колата.

    Инструменталният панел зад волана също вече е напълно дигитален, а конвенционалният скоростен лост идва на мястото на въртящия се селектор за избор на скоростите от сегашния модел.

    Двигателната гама е била опростена, за да се оптимизират разходите. Обновеният Jaguar XF ще може да бъде поръчан с един дизелов и два бензинови 4-цилиндрови двигателя, като всеки от тях ще бъде оборудван само и единствено с 8-степенна автоматична скоростна кутия. И трите двигателя са с 2.0 литра работен обем и мощност, варираща от 201 до 296 к.с.

    Първите доставки ще бъдат изпълнени в началото на следващата година с цени в Англия, започващи от 32 585 паунда.

    Източник: lifestyle.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини