Работникът от траурната агенция със самопризнания за кокаина, остава в ареста

    Задържаният с близо килограм кокаин работник на траурна агенция Яни Попов ще остане за постоянно в ареста. Това реши днес съдия Стратимир Димитров от Окръжен съд – Хасково при разглеждане на мярката за неотклонение на обвиняемия.

    50-годишният мъж беше арестуван на 17.10.2020 г. в Димитровград. Криминалистите го закопчали в момент на изравяне на буркани с кокаин от тайници в траурна агенция на улица „Хасковска“. По предварителни изчисления иззетата дрога е на стойност около 315 000 лева.

    Прокурорът по делото Делчо Лавчев пледира за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Той заяви, че в случая се касае за тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание от 5 до 15 години затвор и глоба от 20 000 до 100 000 лева. Изтъкна, че за Попов са налице лоши характеристични данни и има регистрации в полицията, въпреки че е с чисто съдебно минало. Подчерта, че по делото има самопризнания и свидетели на престъплението.

    Задържаният Яни Попов каза, че е пенсионер по болест, но помага с каквото може във фирмата на жената, с която от години живее на съпружески начала. Пред съда той заяви, че не се чувства добре и поиска да му бъде определена по-лека мярка от „задържане под стража“, за да има възможност да се лекува.

    За по-лека мярка пледира и адвокатът му Розалин Трендафилов. Юристът уточни, че клиентът му страда от исхемична болест на сърцето и всеки ден приема животоподдържащи лекарства, което според него изключва вероятността Попов да се укрие или да извърши друго престъпление.

    След оттегляне за съвещание, съдия Стратимир Димитров прецени, че обвиняемият трябва да остане в ареста до започване на наказателното дело срещу него. Заяви, че по делото са събрани достатъчно и многобройни убедителни доказателства, сочещи го като автор на престъплението, за което му е повдигнато обвинение, които дори не се оспорват от него и адвоката му. Сред доводите на магистрата бяха, че димитровградчанинът може да извърши друго престъпление. Той прецени, че видно от медицинските документи става ясно, че на Яни Попов му е предписано домашно лечение, което не пречи на пребиваването му в ареста.

    Решението на Хасковския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния в Пловдив в 3-дневен срок.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      и разпространявана в Хасково
      от мутра с маймунски прякор и неговите дилъри
      • Ем
        емо-тъпото
        2 -18
        17:45, 21 окт 2020
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • 2
      Ви
      вип
      10 -7
      17:20, 21 окт 2020
      Как ги изчислите те 315хиляди,излиза, че грама е 315лв, хаха което е невъзможно, 120-130лв е грама.
      • Ка
        Каун
        12 -2
        18:28, 21 окт 2020
        Зависи от чистотата на наркотика. Има постановление на министерски съвет, по което се определят цените на наркотичните вещества за нуждите на наказателното производство.
      • Не
        невип
        15 -1
        18:47, 21 окт 2020
        120-130 лв. е грама на това, което си поръчваш. А колко е размесено, представа нямаш.
    • 3
      Ха
      Хах
      14 -2
      19:31, 21 окт 2020
      А като се дроги.ра сигурно си лекува сърцето. Ай с.и.к.т.и.р от с.и.г.а.н.с.к.и номера!
    • 4
      Хо
      Хотел Резиденс
      12 -1
      07:48, 22 окт 2020
      Бъбрека кога?
    Последни новини