Областният управител Дани Каназирева и собствениците на заведенията : " Трябва да съхраним и здравето на хората, и икономиката ни"

Строг пропускателен режим на входовете без струпване на хора, до 6 човека на една маса в ресторантите и работа на нощните клубове с 50 % от капацитета при намалени нива на музиката. 

Това са част от мерките, които обсъдиха и одобриха представителите на бранша на среща с областния управител Дани Каназирева.

"Трябва да запазим баланса, да опазим здравната система и икономиката в областта. Затова сме в диалог с търговските вериги и заведенията. 

В нощните заведения да бъде установен пропускателен режим, който ще се осигури от охраната на съответното заведение. На влизане ще се измерва температурата на посетителите, като собствениците ще решат дали да поставят и термокамери.

В ресторантите масите ще са на 1,5 разстояние и на тях ще има до 6 човека. Навсякъде ще се следи да няма струпване на хора", заяви Каназирева след срещата.

Тя уточни, че повечето от мерките са предложени от бранша. Собствениците също така коментираха, че ще спазват стриктно всички мерки и ще следят за тяхното изпълнение.

"Взимаме всички възможни мерки, затова и провеждам всеки ден срещи с отделни браншови организации, защото трябва всяка една обществена група хора да се ангажира и всички заедно да се справим. 

От понеделник усилено текат проверки, има съставени над 100 предупредителни протокола, а след това органите ще започнат да налагат и санкции.

Всички анализи сочат, че носенето на предпазни средства ще доведе до спад с 30 % на положителните проби. Имаме нужда от това, да свалим тренда, да бъде по-плавен, по-спокоен, за да може здравната ни система да издържи", заключи областният управител.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини