Отменят две инициативи в Димитровград заради противоепидемичните мерки

Две планувани инициативи в Димитровград за тази събота ще бъдат отменени заради противоепидемичните мерки, съобщават от местната администрация.

Във връзка с усложнената пандемична обстановка и Заповед № РД -06-15-63 на Иво Димов, кмет на Община Димитровград и Заповед № 111 21.20. 2021 г. на Антоанета Станчева, директор Исторически музей - Димитровград се отменя инициативата  "Средновековните войни - демонстрация на средновековни бойни техники и въоръжение". Тя беше организирана от Исторически музей Димитровград и  Bulgarian Pankration HEMA   на 23 октомври 2021г., събота, и  включена в годишния  Културния календар на Община Димитровград.

Във връзка с издадената заповед №РД-01-856/19.10.2021 г. на Министъра на здравеопазването, "I т.4. Преустановява се провеждането на всички масови мероприятия, като музикални и други фестивали, събори, фолклорни инициативи и други с такъв характер", влизаща в сила от 21.10.2021 г., и поради невъзможността да бъдат изпълнени изискванията по т.31а от същата заповед, организаторите от НЧ "Марица 2008", уведомяват, че Есенната гъбарска среща "Райново 2021" няма да се проведе.

"Въпреки това днес приготвихме обещаната за нашите гости агнешка чорба с горски гъби и я раздадохме благотворително на социално уязвими представители на местната общност. Да се надяваме, че догодина ще продължим традицията и още на пролет ще проведем гъбарска среща..", каза секретарят на читалището Митко Желязков.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини