Автоинструкторите сядат на масата за преговори по спорните наредби

Готвеният за утре втори национален протестна автоинструкторите срещу въвеждането на промените в Наредбите 37 и 41 отпада. На среща в късния следобед днес в Министерството на транспорта е постигната договорка за ново обсъждане на темата. Браншът е бил представен от председателя на Националния автоинструкторски съюз Стефан Малковски, съобщи председателят на местния съюз на автоинструкторите в Хасково Валентин Пашов.

Срещата е била по по повод несъгласието на школите учебните центрове да бъдат регистрирани като търговски обекти, тъй като коментарите им са, че това ще доведе само до излишен разход за школите, без принос в качеството на подготовката на кандидат-водачите-част от предвидените промени.

„Нашият председател е успял да убеди министър Росен Желязков, че готвените промени няма да допринесат за повишаване качеството на образованието на бъдещите шофьори, а само ще доведат до повишаване на административната тежест на школите и разходите ни. Затова министърът се е съгласил да не разписва промените, докато темата не бъде съгласувана и изчистена с професионалната гилдия“, посочи Валентин Пашов.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Се
    седящия бик
    3 -1
    19:48, 21 окт 2020
    Автоинструкторите сядат на маса! Цял ден седят по колите си и кафенета и сега пак щя ли да сядат на маса!
  • 2
    Всеки отделно стачкува и накрая народа - премазан

Още новини

Последни новини