Васил Божков обяви, че стартира политическия си проект Българско лято

Бизнесменът Васил Божков обяви от Дубай, че стартира политическия си проект "Българско лято" - гражданска платформа, която да прерасне в партия.

За намеренията си да се заеме с политическа дейност той съобщи още през лятото. 

Във фейсбук Божков коментира:

В условията на Третата национална катастрофа #хунтата е заграбила всичко. Купила е извънпарламентарните политически сили, купила е парламентарната опозиция. Няма разделение на властите. Всичко се командва от едно и също място. Българската държава и българският народ са на път да изчезнат.

При това положение решението е само едно: Нови личности в нова политическа сила, необвързана с никого от досегашните управляващи. Взимане на политическата власт и спасяване на България. Затова създадохме Българско Лято. Да вземем нещата в собствените си ръце.

Бизнесменът сподели клип от фейсбук страница на "Българско лято" с кадри от учредително събрание на Инициативния комитет за учредяване на политическа партия „Българско лято“, което е било проведено вчера. На него се виждат около двайсетина души с маски на лицата, събрани в зала. Те изслушват видеообръщение на Божков и го аплодират. В допълнително съобщение до медиите се посочва, че учредителите са 60.

От сайта на формацията става ясно, че предстоят вътрешни избори за регионални лидери на "Българско лято", а след това участие в парламентарните избори. 

На следващащото събитие на „Българско лято“, насрочено за месец ноември, ще бъдат представени конкретните цели, мисията и платформата на партията, обявява от формацията.

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Bg
    bg summer
    4 -2
    13:40, 22 окт 2020
    На крадливият Бойко и Каскета ще им се eбе майката.
Последни новини