3 °C

Коледен конкурс "Моят коледен герой" организира Детски и младежки център

Община Димитровград и Общинско предприятие "Детски и младежки център" продължават традицията за провеждане на Коледен Общински конкурс за детско творчество. Тазгодишното издание на конкурса ще бъде под заглавие "Моят коледен герой".

 Чрез конкурса се цели  всяко дете, изработвайки своя коледен  герой, да се докосне до коледните празници, до добротата, до чистите и топли човешки взаимоотношения и до магията на святата Коледна нощ. Така децата могат да преодолеят по-лесно трудните моменти на изолация в нелеката 2020-та година.

Всяко дете ще има възможност да си представи своят коледен  герой и сътворявайки го, да му вдъхне дух, красота, светлина и доброта. Основен акцент на конкурса е осмисляне на свободното време на децата и откриване на съвременни техники в приложното изкуство.

В конкурса могат да участват всички деца и младежи до 18-годишна възраст от Община Димитровград, разпределени  в четири възрастови групи:
Първа възрастова група – до 7 години
Втора възрастова група – I  – IV клас
Трета възрастова група – V – VII клас
Четвърта възрастова група – VІІІ – XII клас

Всяко дете има право да участва в конкурса индивидуално с до 2 броя творби.
Всеки коледен  герой трябва да бъде с височина 30 см. и с възможност за окачване. Творби с по-малки или по-големи размери ще бъдат декласирани.
Всяка творба трябва да съдържа следната информация: трите имена на автора; клас и училище/школа; телефон за връзка.

Няма никакви ограничения относно материалите, от които ще бъде изработен коледният  герой. Те могат да бъдат – хартия, пластмаса, вълна, фолио, прежда, плат, стиропор, кадастрон, глина, дърво, светещи елементи, светодиоди и др.

Срокът за предаване на готовите творбите е до 17.00ч. на 04 декември 2020г.
Готовите творби трябва да бъдат предадени на място в ОП ”Детски и младежки център”, където служител ще приеме творбата на входа.  Творбите в конкурса "Моят коледен герой" ще бъдат оценени от висококвалифицирано жури по следните критерии:
сложност на изработка; естетичен и красив вид; цветови съчетания, цветова гама и хармония   

Ще бъдат раздадени по 3 броя  награди за I, II и III място във  всяка възрастова група. Наградите ще са грамоти и коледни изненади, които ще бъдат връчени на 10.12.2020г. от 18.00ч. в зала „Гросето“ на Община Димитровград.

При невъзможност поради наложените епидемични мерки, наградите ще се раздават индивидуално при предварително изготвен график.

Всички наградени Коледни герои  ще украсят сцената на Коледния концерт "Коледен звездопад", организиран от ОП "Детски и младежки център", а останалите творби ще красят сградата на центъра.

Имената на притежателите на класираните Коледни герои  ще бъдат обявени в местните електронни медии и чрез e-mail по учебните заведения в Община Димитровград. Изпратените творби участниците ще могат да си ги получат обратно след 20.12.2020г.

Организаторите пожелават успех на всички участници и са готови да отговарят на въпроси за конкурса на телефони: 0884742829  и  0878384499 или на  e–mail: opdmc@abv.bg.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 04.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Щастието ни не се състои в това да “ се надяваме”, че все някой и все някога – дано още днес – по някакъв начин – ще ни го поднесе на тепсия. То започва в мислите ни, сега, веднага. И започва винаги с това да уловим мига, в който да вземем недвусмислено решение.
04 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще успеете в намеренията си днес, независимо, че емоциите ви ще са в повече. Отдайте цялото си внимание на това, с което ще се занимавате и ще получите бърза реализация на идеята си. Не предизвиквайте близките си с необмислени приказки и ще запазите добрия тон. Отделете от времето си и за личните си нужди.
04 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Следвайте печелившите си идеи, като изчистите програмата си от не дотам важните неща в нея. Имате знанията и опита да ги осъществите, от вас зависи те да са успешни. Романтична среща ще направи вечерта ви специална. Други от вас ще преминат през деня в надпревара с времето, колегите и конкуренцията.
04 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Голяма част от вас днес позволяват на емоциите да властват на тях и като цяло едва ли ще останете особено доволни от делата, които вършите. В определени моменти ще ви се наложи да изчакате, да забавите действията си и ако не го направите, ще загубите добри позиции. Доверете се на човек, на когото държите и не се колебайте да му споделите вълненията си.
04 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Възможно е да се заемете със задача, която не е влизала в плановете ви. Въпреки това я свършете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор. Предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате. Съвсем скоро ще получите това, към което отдавна се стремите.
04 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Приключете с деловите си задачи днес за да имате време и за себе си през почивните дни. Динамичното развитие на важен за вас въпрос е изострило чувствителността ви, за това бъдете внимателни в приказките си. Отнасяйте се с повече внимание и към партньора си. Сега той има особена нужда от вас.
04 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не изпадайте в дребнавости, когато оценявате работата на другите. Грижете се за своите си дела и ще откриете предимства, за които при други обстоятелства не бихте се сетили. Дайте своя принос в обществените дела. Ще подобрите бита си, като внесете повече настроение и светлина в жилището си.
04 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С поведението си ще провокирате промени, но не бива да се притеснявате. Делата ви ще се подреждат добре. Станете по-гъвкави в преценките си и търсете причините за нещата, които се случват около и с вас. В отлична кондиция сте и моментът е подходящ за нови начинания.
04 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Влагайки старание и хъс ще напреднете в област, която е нова за вас. Опита и знанията ви са факти, които никой не може да пренебрегне, работете за просперитета на всички участници в проекта. Ако ви привлича изкуството ще заситите духовния си глад с посещение на галерия, театър, концерт.
04 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Имате интересни идеи, възможно е голяма част от тях да намерят реално приложение. Изпълнени сте с енергия и добро настроение. Добре свършената работа отпразнувайте вечерта с приятна компания.
04 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се отнесете с внимание към домашните си задачи, давайки си сметка за малкото време, което отделяте за тях. В желанието си да свършите всичко може да се изнервите, но не унивате. Има кой да се погрижи за това денят ви да е интересен и забавен, стига да не отхвърляте предложенията му.
04 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Давайки предимство на важните неща за деня, ще пристъпите към изпълнението им, без да пренебрегвате текущите. Светски изяви ще поддържат тонуса на други, заразявайки ги със суетата на известните. Договореностите ви ще са успешни, пропорционални на вложената в тях енергия.
04 дек 2020
Последни новини