8 °C

Коледен конкурс "Моят коледен герой" организира Детски и младежки център

Община Димитровград и Общинско предприятие "Детски и младежки център" продължават традицията за провеждане на Коледен Общински конкурс за детско творчество. Тазгодишното издание на конкурса ще бъде под заглавие "Моят коледен герой".

 Чрез конкурса се цели  всяко дете, изработвайки своя коледен  герой, да се докосне до коледните празници, до добротата, до чистите и топли човешки взаимоотношения и до магията на святата Коледна нощ. Така децата могат да преодолеят по-лесно трудните моменти на изолация в нелеката 2020-та година.

Всяко дете ще има възможност да си представи своят коледен  герой и сътворявайки го, да му вдъхне дух, красота, светлина и доброта. Основен акцент на конкурса е осмисляне на свободното време на децата и откриване на съвременни техники в приложното изкуство.

В конкурса могат да участват всички деца и младежи до 18-годишна възраст от Община Димитровград, разпределени  в четири възрастови групи:
Първа възрастова група – до 7 години
Втора възрастова група – I  – IV клас
Трета възрастова група – V – VII клас
Четвърта възрастова група – VІІІ – XII клас

Всяко дете има право да участва в конкурса индивидуално с до 2 броя творби.
Всеки коледен  герой трябва да бъде с височина 30 см. и с възможност за окачване. Творби с по-малки или по-големи размери ще бъдат декласирани.
Всяка творба трябва да съдържа следната информация: трите имена на автора; клас и училище/школа; телефон за връзка.

Няма никакви ограничения относно материалите, от които ще бъде изработен коледният  герой. Те могат да бъдат – хартия, пластмаса, вълна, фолио, прежда, плат, стиропор, кадастрон, глина, дърво, светещи елементи, светодиоди и др.

Срокът за предаване на готовите творбите е до 17.00ч. на 04 декември 2020г.
Готовите творби трябва да бъдат предадени на място в ОП ”Детски и младежки център”, където служител ще приеме творбата на входа.  Творбите в конкурса "Моят коледен герой" ще бъдат оценени от висококвалифицирано жури по следните критерии:
сложност на изработка; естетичен и красив вид; цветови съчетания, цветова гама и хармония   

Ще бъдат раздадени по 3 броя  награди за I, II и III място във  всяка възрастова група. Наградите ще са грамоти и коледни изненади, които ще бъдат връчени на 10.12.2020г. от 18.00ч. в зала „Гросето“ на Община Димитровград.

При невъзможност поради наложените епидемични мерки, наградите ще се раздават индивидуално при предварително изготвен график.

Всички наградени Коледни герои  ще украсят сцената на Коледния концерт "Коледен звездопад", организиран от ОП "Детски и младежки център", а останалите творби ще красят сградата на центъра.

Имената на притежателите на класираните Коледни герои  ще бъдат обявени в местните електронни медии и чрез e-mail по учебните заведения в Община Димитровград. Изпратените творби участниците ще могат да си ги получат обратно след 20.12.2020г.

Организаторите пожелават успех на всички участници и са готови да отговарят на въпроси за конкурса на телефони: 0884742829  и  0878384499 или на  e–mail: opdmc@abv.bg.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 20.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят може да се окаже преломен в много отношения. Човек към когото до скоро сте били безразлични, сега привлича вниманието ви. Откривате неща, които до момента са ви убягвали. Предприемате решителна стъпка в правилната посока. Каквото и да се случи от тук нататък, успехът няма да ви убегне. Проявете повече постоянство и няма за какво да се тревожите.
20 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
С творчески подход в работата си, повишавате възможностите си за печалби и добри реализации. Интелектуалният ви потенциал ще намери изява в предстоящо събитие, организацията на което вече е в ход. Разногласията с колегите не биха имали сериозни последствия за вас, но бъдете вежливи в отношенията си.
20 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ангажираността ви расте, а с нея и умората. Сами разбирате, че трябва да търсите нови начини за справяне със стреса. Добре ще ви се отразят разходки на открито, среща с приятели или слушане на любима музика. Високите ви изисквания към околните често ви дистанцират от тях, Бъдете по-търпеливи.
20 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще се наслаждавате на спокоен ден на работното място. Работата ви ще ви върви точно както вие сте планирали и затова ще ви остане време за приятни неща. Финансовото ви състояние е добро, можете да направите малък подарък на любим човек.
20 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Достатъчно организирани сте, за да не се откажете от амбициозната задача, която стои пред вас. Силите ви се нуждаят от обновяване, за това използвайте от времето си за релаксация, природата е добър източник на енергия. За себе си знаете нещата, които ви правят по-добри и усещането ще ви отведе при тях.
20 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Мнозина от вас се нуждаят от разнообразие и емоции. Днешният ден е подходящ за постъпки в тази насока. Може би е добре да помислите за кратка екскурзия или някакво нетрадиционно забавление. Неочаквани парични постъпления, вероятно ще улеснят избора ви.
20 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Присъствието на човека, който ви вълнува се отразява на работоспособността ви. Без да жалите труда си ще посрещате предизвикателствата на работното място, защото е сигурно, че такива ще имате. Поетите ангажименти няма да позволят отпускане, предвид срочността им. Ще привличате вниманието на хора с вашето разбиране за живота,сред които ще се чувствате добре.
20 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Откритото общуване днес ще ви носи предимства, освен, че ще се чувствате и добре. Ще си позволите повече свобода в обновяване на гардероба или задоволявайки други свои нужди, което ще ви направи по-активни в преследване на целите ви. Други ще се занимават с имотна сделка, покупка или продажба, както и ремонти по дома.
20 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Многото на брой задачи ще ви натоварят допълнително. Всеотдайността ви е пословична, но трябва да намалите темпото. Ще се насладите на взаимно удоволствие, ако отделите повече време на любимия човек. Повече мислете за бъдещето, а не за отминали неща, за които излишно се вините.
20 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
За повечето от вас денят ще премине в рутинни занимания и предсказуеми действия. Поради желанието ви да привлечете нечие внимание или подкрепа е възможно да попаднете в деликатна ситуация. Кратко пътуване най-често свързано с уреждане на делови или семеен въпрос. Имотните проблеми са на път да свършат.
20 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Покажете доверие и зачитане към партньора си, за да се радвате на вниманието му. На работното място ще получите висока оценка за работата си, което ще се отрази и на възнаграждението ви. Други ще бъдат включени в съвместен проект, което ще им донесе печалби в дългосрочен план.
20 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С последователните си действия печелите предимства, които ви помагат да сте сред печелившите днес. Търсете сътрудничеството на добри професионалисти, ако искате да продължите и занапред успешния си ход. В противен случай ще калкулирате стрес и загуби. В много отношения прогнозите ви се сбъдват.
20 апр 2021
Последни новини