Коледен конкурс "Моят коледен герой" организира Детски и младежки център

Община Димитровград и Общинско предприятие "Детски и младежки център" продължават традицията за провеждане на Коледен Общински конкурс за детско творчество. Тазгодишното издание на конкурса ще бъде под заглавие "Моят коледен герой".

 Чрез конкурса се цели  всяко дете, изработвайки своя коледен  герой, да се докосне до коледните празници, до добротата, до чистите и топли човешки взаимоотношения и до магията на святата Коледна нощ. Така децата могат да преодолеят по-лесно трудните моменти на изолация в нелеката 2020-та година.

Всяко дете ще има възможност да си представи своят коледен  герой и сътворявайки го, да му вдъхне дух, красота, светлина и доброта. Основен акцент на конкурса е осмисляне на свободното време на децата и откриване на съвременни техники в приложното изкуство.

В конкурса могат да участват всички деца и младежи до 18-годишна възраст от Община Димитровград, разпределени  в четири възрастови групи:
Първа възрастова група – до 7 години
Втора възрастова група – I  – IV клас
Трета възрастова група – V – VII клас
Четвърта възрастова група – VІІІ – XII клас

Всяко дете има право да участва в конкурса индивидуално с до 2 броя творби.
Всеки коледен  герой трябва да бъде с височина 30 см. и с възможност за окачване. Творби с по-малки или по-големи размери ще бъдат декласирани.
Всяка творба трябва да съдържа следната информация: трите имена на автора; клас и училище/школа; телефон за връзка.

Няма никакви ограничения относно материалите, от които ще бъде изработен коледният  герой. Те могат да бъдат – хартия, пластмаса, вълна, фолио, прежда, плат, стиропор, кадастрон, глина, дърво, светещи елементи, светодиоди и др.

Срокът за предаване на готовите творбите е до 17.00ч. на 04 декември 2020г.
Готовите творби трябва да бъдат предадени на място в ОП ”Детски и младежки център”, където служител ще приеме творбата на входа.  Творбите в конкурса "Моят коледен герой" ще бъдат оценени от висококвалифицирано жури по следните критерии:
сложност на изработка; естетичен и красив вид; цветови съчетания, цветова гама и хармония   

Ще бъдат раздадени по 3 броя  награди за I, II и III място във  всяка възрастова група. Наградите ще са грамоти и коледни изненади, които ще бъдат връчени на 10.12.2020г. от 18.00ч. в зала „Гросето“ на Община Димитровград.

При невъзможност поради наложените епидемични мерки, наградите ще се раздават индивидуално при предварително изготвен график.

Всички наградени Коледни герои  ще украсят сцената на Коледния концерт "Коледен звездопад", организиран от ОП "Детски и младежки център", а останалите творби ще красят сградата на центъра.

Имената на притежателите на класираните Коледни герои  ще бъдат обявени в местните електронни медии и чрез e-mail по учебните заведения в Община Димитровград. Изпратените творби участниците ще могат да си ги получат обратно след 20.12.2020г.

Организаторите пожелават успех на всички участници и са готови да отговарят на въпроси за конкурса на телефони: 0884742829  и  0878384499 или на  e–mail: opdmc@abv.bg.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини