iPhone 12 mini има малък екран с огромен проблем

Неприятностите на Apple, свързани с iPhone 12, продължават и през тази седмица. Преди няколко дни стана ясно, че голяма част от потребителите на серията 12 не получават съобщенията, изпратени до тях в груповите iMessage чатове. Сега се появи още по-сериозен проблем с най-малкия представител iPhone 12 mini. Според засегнатите екранът на устройството престава да бъде чувствителен и това им пречи да отключват смартфона.

Според доста потребители, ако устройството има сложен протектор и обемен кейс, ръбовете на който надскачат екрана, за да го защитят от удари, се появява неочакван проблем и iPhone 12 mini не може да бъде отключен. Ако се използва само протектор или само кейс, този проблем не съществува.

Той очевидно е широко разпространен, защото в Reddit има множество теми, свързани с него. Най-препоръчваното решение е да се активира функцията Backtap, намираща се в Settings>Accessibility, което позволява телефонът да се отключва и навигира с почуквания по задния му капак. Например едно почукване за отключване и две за включване на камерата.

Според съпорта на Apple проблемът с отключването на телефона е софтуерен и ще бъде отстранен в близко бъдеще. Според тях при поставяне на предпазен кейс телефонът отчита, че интеракциите с екрана са случайни и ги игнорира.

iPhone 12 mini се появи на пазара миналия петък заедно с iPhone 12 Pro Max. Той е оборудван с 5.4-инчов AMOLED екран с резолюция 1080 х 2340 пиксела и 4 GB оперативна памет. Смартфонът има 2227 mAh батерия, както и с двойна камера на гърба.

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини