Димитровградските пожарникари в готовност да извозват пациенти с коронавирус

Изображение 1 от 4

    Микробус на противопожарната служба в Димитровград е в готовност да извозва изписани пациенти след лечение от коронавирусна инфекция от болница.

    В транспортния автомобил е монтирана преграда, която да разделя водача от пътниците, които ще се транспортират до домовете им. Такива автомобили има подготвени и в противопожарните служби в Хасково и Харманли.

    Трите автомобила са били оборудвани след заповед на директора на МВР – Хасково от преди две седмици, като целта е служителите на ведомството да бъдат в помощ на медиците, тъй като линейките понякога не достигат. Според разпоредбите на здравното министерство пациентите, които са били с положителни PCR тест и лекувани в болнично лечение, трябва да бъдат откарани по домовете си със специализиран транспорт, а не с личен автомобил, защото въпреки изписването те остават под карантина.

    Пожарникарите от Димитровград са в готовност да се отзоват при нужда въпреки притеснения от евнтуална зараза, но в местната противопожарна служба към днешна дата нямат осигурени защитни предпазни средства.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ст
      Стаматя
      1 0
      16:25, 20 ное 2020
      Той не може пеша да се прибере, ами пожарната ще го кара с микробус 🥴
    Последни новини