Мъск изпревари Зукърбърг по богатство

Американският предприемач Илон Мъск, който оглавява компаниите Тесла (Tesla) и СпейсЕкс (SpaceX), се изкачи до трети ред в класацията на най-богатите хора в света, изготвяна от агенция Блумбърг, изпреварвайки шефа на Фейсбук (Facebook) Марк Зукърбърг, съобщи ТАСС.

Акциите на Тесла скочиха с 10 на сто вчера и добавиха 10,2 милиарда долара към богатството на Мъск. В момента Блумбърг оценява състоянието на предприемача на 120 милиарда долара.

Четвъртото място със състояние от 103 милиарда долара сега е заето от Марк Зукърбърг. На пета позиция, също със 103 милиарда долара, е изпълнителният директор на френската група Луи Вюитон Моет Хенеси - LVMH Бернар Арно.

Така 49-годишният Мъск отстъпва само на двама бизнесмени в САЩ. Втори в рейтинга на Блумбърг е един от основателите на Майкрософт (Microsoft) - Бил Гейтс (128 милиарда долара). За трета поредна година най-богатият човек на планетата е ръководителят на Амазон (Amazon) Джеф Безос, чието състояние към днешна дата се оценява на 183 милиарда долара.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини