7 °C

Малък бухал пристигна в Ню Йорк с коледното дърво на Рокфелер център

Изображение 1 от 4

  Новият коледен герой през този сезон e мъничък бухал, който оцеля след дългото пътуване от щата Ню Йорк до Рокфелер център в Манхатън върху норвежки смърч.

  Мъж, който участвал в транспортирането и обезопасяването на коледното дърво на Рокфелер център, откил неочаквания пътник. Човекът помислил, че е птицата е бебе бухал, заради малкия ѝ размер. Жена му се обадила в център за диви животни и ги попитала дали са лекували малък бухал.

  Елън Калиш, директор и основател на Центъра за дива природа Ravensbeard, с нестопанска цел в Saugerties, Ню Йорк се съгласила да вземе бухала. "Първоначално, когато отворих кутията и го погледнах, бях толкова благодарна, че той беше бодър и с ярки очи, а не на малка купчинка на дъното на кутията", казва тя.

  Тя веднага разбрала, че не става дума за бебе бухал, а за напълно израснала северна сова-трион (Aegolius acadicus), с тегло около 70 грама. Това е един от най-малките видове бухали в Съединените щати. Името им идва, заради звука на вика им, който звучи като трион, когато го точат върху камък, според лабораторията по орнитология на Корнел.

  В центъра кръстили малкия бухал Рокфелер и го нахранили с много мишки, но "не сме го гледали [как яде], защото не искаме той да свързва хората с храната", казва Елън. Вероятно Рокфелер не е вечерял и не е пил нищо в продължение на три дни, така че "ние просто му дадохме меню с всичко, които той може да яде, и го угоявахме, защото беше много слаб". 

  Рокфелер се справил отлично с неочакваното приключение. Рентгеновите снимки показали, че той няма фрактури и състоянието на мускулите му изглеждало добро.

  "Имаше много спорове относно мястото, където да бъде пуснат на свобода“, казва Елън . "[Но] птиците от вида по природа са номади. По принцип те нямат домашна база, освен ако не създават семейство, и в този случай и двамата помагат да се хранят бебетата, а след това те започват да живеят самостоятелно."

  Този номадски начин на живот работи в полза на Рокфелер. Вместо да го стресират с двучасово пътуване до стария му дом в Онеонта, щат Ню Йорк, решават да го пуснат в околните гори.

  "Нарича се меко освобождаване, при което ще оставим храна на платформата, в случай че е гладен и няма успешна нощ в лова", казва Елен Калиш пред Live Science. "Вярваме, че той ще отиде там, където иска."

  В крайна сметка това неочаквано приключение ще бъде "само малко отклонение" за нощния хищник, каза тя.

  Що се отнася до това как Рокфелер е станал "украса" на коледното дърво, само той може да знае истинската история.

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 23.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Усърдието в работата и във всичко, с което се занимавате днес ще има видими резултати. За да сте в синхрон с енергиите на деня, станете по-търпеливи, потиснете егото си и избягвайте ненужните спорове. Дайте път на творческите си виждания и следвайте сърцето си. Предстоят желани развития в интимната сфера.
  23 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес вършите добре всичко, с което се захванете. Прозрач-ността на целите ви много ви помага при осъществяването им, по-ради което никой от заобикалящите ви няма съмнение какво точно искате. Организацията ви е на ниво, затова можете да се надявате на добри резултати. Постарайте се да отделите от времето си и за човека до вас, нека той не се чувства пренебрегнат.
  23 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Съдбата ще ви предложи всичко онова, от което се нуждаете днес. В службата ще се вслушват в предложенията ви, зачитайки опита и умението ви да се сработвате с колегите. Имате планове, голяма част от които ще отсеете и ще пристъпите към реализацията им. Позабравени чувства също ще изплуват на повърхността.
  23 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Очаква ви динамичен и успешен работен ден. С деловите си партньори ще стигате бързо до общи решения и резултатите няма да закъснеят. Ако стихията ви е търговията бъдете предпазливи. Имайте предвид, че начинанията свързани с чуждестранни партньори е възможно да претърпят промени. Момента е подходящ за стабилизиране в личен план.
  23 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Не ангажирайте вниманието си с маловажни неща. Отговорността ви изисква да се концентрирате върху непосредствената си работа. Бизнесът ще ви носи очакваните резултати, изненади не се предвиждат. С партньор от миналото си е възможно да възобновите стара връзка, интересът ви към него набира преднина.
  23 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  От доста време изчаквате подходящия момент за решаваща стъпка в професионалните ви дела и днес ще ви се отдаде възможност да я осъществите. Предпочитате да не рискувате и това може да стане причина за противоречия между вас и партньорите ви, но в крайна сметка вие ще се окажете прави. Предстои ви стабилизация във финансово отношение.
  23 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Анализирате в дълбочина делата, с които се занимавате и сте в състояние да предвидите кое е следващото нещо, което следва. Хората около вас се осланят на този факт, но не допускайте вие да носите отговорност и вместо тях. На някои от вас предстои пътуване в чужбина, което е свързано с много предизвикателства за вас, но и доста дивиденти.
  23 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Загърбвате стари неща, които ви носят само тревоги и тръгвате по съвършено нов път, където ви очакват немалко шансове, стига да съумеете да ги използвате както трябва. Имате завидното свойство бързо да се приспособявате и това занапред ще ви бъде само от полза. Вашата тайнственост привлича представител на другия пол, опитайте се да балансирате нещата.
  23 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
  23 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Бъдете предпазливи при боравенето с пари. Има голяма вероятност да ги загубите или да ви измамят по някакъв начин. Успехът в работата ви е неизбежен, особено ако става дума за проект, по който отдавна работите. Жизненият ви потенциал е на много добро ниво, но поради различни обстоятелства сте склонни към грешки и значителни пропуски.
  23 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Гледате обективно на заплетена ситуация на работното си място и се опитвате да намерите подходящ начин за решаването й. Това ви издига в очите на околните, особено на онези, които не осъзнават сериозността на положението. Сътрудничеството ви с колега ще бъде ползотворно само при условие че приемате мнението му за равносилно на вашето и сте готови на компромиси.
  23 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Възможно е да изпаднете в колебания. Податливи сте на импулси, каращи ви да свършите на мига всичките си задачи, но в следващия момент възниква друго и това забавя темпото ви. Каквото и да усещате, нещата ще се случват. Решавайте проблемите в движение и мислете позитивно, без да таите гняв в душата си към никого.
  23 яну 2021
  Последни новини