Рекламиращи се фирми разхвърлят диплянки и превръщат пътните знаци в "коледни елхи"

Изображение 1 от 5

    Може да ги видите по кошчета за боклук, по спирки, пътни знаци, входове, скамейки в градинки и по тротоари. Висят на табелки по улиците, влизат на листовки в пощите, заливат рекламните спотове в телевизиите. Бързите кредити са навсякъде. Искате телевизор, лаптоп или почивка на морето? Имате болен роднина? Те са тук, готови да раздават - без много въпроси, без бавене. Това са фирми за бързи кредити, които разлепват и разхвърлят на всевъзможни места свои рекламни брошури. Едно от новите им творения е облепянето на пилоните на новопоставените пътни знаци по ул. "Емилиян Станев" в Димитровград, като коледни елхи, "украсени" с рекламни стикери.

    Пътните знаци са облепени главно от две фирми за бързи кредити, които се състезават чия реклама ще стои най-отгоре, за да се вижда от най-много от преминаващите. "Предприемчивите" продавачи на пари дори оставят телефонните си номера, за да могат евентуалните клиенти да се свържат директно с най-вероятния инициатор на рекламната кампания, загрозяваща градската среда. През тази година се нагледахме на подобни изяви - освен да облепят всевъзможни места, разхвърляха и брошури по тротоари и градинки, както в града, така и по селата на общината.

    По-предприемчивите надписваха с телефонните си номера и самите диплянки, за да привлекат новите си клиенти директно към себе си, а не само за компанията, за която работят. С тези си дейности с цел популяризиране, замърсяват и загрозяват градската среда, но за съжаление трудно биват наказани от местните власти, поради времето в което извършват своите рекламни кампании, което е предимно в малките часове на денонощието, освен това наемат хора от други населени места, за да бъдат по-трудно разпознаваеми.

    Кметът Иво Димов коментира, че за да бъдат наказани, трябва да бъде установен извършителят на деянието, което се случва трудно. Всеки сам преценява за себе си дали ще използва услугите на компаниите за бързи кредити или не, всеки сам си преценява дали ще използва услугите на компаниите, замърсяващи и загрозяващи градската среда.

    Залепените по пилоните на пътните знаци дипляни едва ли ще бъдат изчистени, защото това е много трудоемко заради лепилата, които са били използвани, а и какъв би бил смисъла, след като след седмица отново може да бъдат облепени с цветни флайери.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Да
      Дамян
      4 0
      19:42, 22 дек 2020
      Като не може да се установи извършителя, нали се вижда чия фирма се рекламира , т.е. вижда се поръчителя.Него ще предупредите от общината.Не ви ли минава през ума,че чрез хвърлените във входовете брошури може да се разпространява и коронавирус, и хепатит.
    • 2
      Й
      й
      1 0
      19:11, 26 дек 2020
      Браво.За да не ръждясват,новите знаци.
    Последни новини