Бившият зам.-кмет на Пловдив за зрелищния му арест и маските

Александър Долев категорично заяви, че не вярва в коронавируса.

Екшънът в столичното метро, при който полицаи зрелищно закопчаха пътник, отказал да си сложи маска доби популярност, заради клип в социалните мрежи. На него се вижда се как трима униформени слагат белезници на мъж без маска и го извеждат от перона.

Арестуваният се оказа бившият зам.-кмет на Пловдив Александър Долев, който дори някога за  известно време беше и изпълняващ длъжността кмет. До задържането му се стига, заради отказ да сложи маска и арогантно отношение към служителите на реда.

„Не нося маска”, заяви г-н Долев в отговор на въпрос дали ще покрие носа и устата си, каквото е изискването на фона на пандемията от COVID-19. Той беше категоричен, че не се е държал арогантно с полицаите, а е поискал от тях да се легитимират – със служебна карта или полицейска значка.

„Няма такова нещо като коронавирус. Това е една абсолютна измислица, така наречената „пландемия”. Коронавирус няма. Хората си умират от старите заболявания – диабет, инфаркт, високо кръвно,  но не и от коронавирус”, категоричен е г-н Долев.

След инцидента, при който беше задържан заради неносене на маска, той, заедно с адвокат и още двама свидетели, той направил демонстративна обиколка на няколко метро станции – отново, без да покрива лицето си.

„Не съм бил на лекар от 2007 година и не пия никакви лекарства, нито ходя на лекар”,заяви Долев. По думите му ако се разболее от коронавирус той ще се лекува с джинджифил и други природни лекове и билки.

„Маската не предпазва от никакви вируси”, категоричен е той.

По думите му заповедта на здравния министър, с която носенето на маска е задължително, е нищожна, защото не е публикувана в Държавен вестник. „Тя е нормативен документ, а не е публикувана там, което е нарушение на Административно-процесуалния кодекс”, посочва Долев.

Той заяви, че хората се удивляват на смелостта му да не носи маски и да не се страхува от маските. Самият той, подписа на живо в ефира на „Здравей, България” на лист -  декларация за отказ от хоспитализация.

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Въ
    Възхитена
    10 -3
    12:44, 24 ное 2020
    Браво на човека! Това е истински мъж! Дано има повече хора като него.
    • Дж
      Джордж Оруел
      1 -2
      15:33, 24 ное 2020
      Невежеството е сила.
Последни новини