-2 °C

Пазарът в Димитровград остава да работи, според мерките на правителството

Днес бяха оповестини окончателните мерки, които влизат в сила от петък вечерта, 27 ноември, до 21 декември. Според изредените нови противоепидемични мерки, няма изрична забрана за работата на пазарите и тържищата в страната, което към този момент дава възможност Неделен пазар в Димитровград да продължи да функционира при спазването на противоепидемичните мерки.

Местния кризисен щаб има възможност да спре работата на тържищата на територията на общината, но до момента няма индикации за такова намерение. За да се вземе някакво решение за промяна на работата на пазара трябва да бъде публикувана новата заповед на здравния министър с наложените ограничения, коментира кмета Иво Димов за BGvesti, през вчеращния ден.

"Взехме решение за удължаване на епидемичната обстановка", обяви на брифинг министърът на здравеопазването, проф. Костадин Ангелов. Мерките които влизат в сила от петък вечерта са:

 • преустановяват се присъствените учебни занятия във всички образователни институции. В това число влизат всички ученици от 1 до 12 клас; всички извънкласни занимания, всички висши училища, всички присъствени и групови занятия в центрове и школи.
 • преустановяват се посещенията в детски ясли, градини, детски центрове и групи, предоставящи организирани групови услуги за деца.
 • преустановява се провеждането на конгреси, семинари, обучения, тиймбилдинги в присъствена форма.
 • преустановява се провеждането на групови културни и развлекателни мероприятия, изключения прави посещението на театър при заетост на местата до 30% от общия капацитет, спазване на дистанция и носенето на маска
 • не се допуска провеждането и организирането на събирания и тържества от частен характер с присъствието на над 15 човека
 • преустановяват се спортните мероприятия със състезателен и тренировъчен характер за лица до 18 години, с изключение на международните състезания, които вече са започнали. Всички мероприятия за лица над 18-годишна възраст ще се провеждат без публика
 • преустановяват се посещенията във фитнесите.
 • преустановяват се посещенията на всички заведения за хранене. Допускат се само доставки на храна за дома и офиса.
 • преустановяват се посещения в игрални зали и казина.
 • преустановяват се посещенията във всички магазини тип МОЛ, с изключение на магазините за хранителни стоки, аптеките, оптиките, дрогерии, зоомагазини, банки, застрахователи, доставчици на платежни услуги, офисите на телекомуникационни оператори. Забраната е за големи търговски обекти, магазините, които са малки, ще продължат да работят.
 • преустановяват се туристическите посещения в страната и чужбина.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  Се
  Сектор Г 16 маса
  10 -12
  18:08, 25 ное 2020
  Абе много знаете и за това общината ви остана без пари за 3 месеца.Ако не сме ние ,Димитровград е ... .Затова молете се да не затварят пазара,че ще умрете от глад не от КОВИД 19
  • Кр
   КРАСЮ ОТ СОТ И ЖП
   5 -2
   18:38, 25 ное 2020
   Сектор г,щи спра сот и ша изгориш
  • Те
   Тенева
   2 -1
   18:53, 25 ное 2020
   Точно!
  • Ab
   Abc
   4 -3
   20:12, 25 ное 2020
   Вземи си мръсната, вмирисана маса и си я заври, ... знаеш къде.
 • 2
  Ди
  ДИМО ИВОВ
  7 -7
  18:36, 25 ное 2020
  Кмете да не си изтрещял бе,как ще оставиш тоя развъдник на зараза да работи.
 • 3
  Ст
  Стефан Димитров
  3 -1
  19:10, 26 ное 2020
  Кмета или е КОРУМПИРАН или е много тъп,най вероятно първото
 • 4
  Ка
  Как
  2 0
  07:58, 28 ное 2020
  По каква причина кмета определи да затвори единия пазар / неделния, за автомобили/, а да остави другия, до старата автогара. И двата са на открито, и двата продават нехранителни стоки и има заведения за бързо хранене. Къде тези две тържища попадат в заповедта на здр. министър. Или всичко това е избирателно, но и двата пазара са еднакво заплашени от струпване на много хора, което не е много добре и зависи от културата и дисциплината на хората. Не става ли въпрос за интереси и пари, но се рискува със струпването на много хора. Просто няма логика, кмете! научете се да мислите, но това е култура и не се учи от ден до пладне. А за корупция да не говорим защото това управление доказа с дела, че корупцията е в основата на всичко. И давам пример- кой е собственика на старата автогара и защо работи само този пазар. така, че трябва се затворят и двата, при еднакви условия са и тежестта спрямо заповедта трябва да бъде равна.

Хороскоп за 17.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят ви ще премине по-леко, наситен с приятни емоции и срещи. Ще ви се отдава без затруднения да решавате въпроси от професионален, обществен и личен характер. С колегите си бъде коректни, както и с всеки друг, ако искате да приключите навреме и без нежелани последствия общите ви задачи.
17 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Несвойствени за вас занимания ще отнемат част от времето ви, но няма да съжалявате. Добри попадения в сферата на недвижимите имоти, както и в рекламата и бизнеса, като цяло. Нищо не е случайно, за успеха си сте работили много, днес ще берете плодовете от този труд. Движете се повече и общувайте с приятни хора.
17 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Денят ви ще е успешен и наситен с преживявания. Преуморявате се с работа, но има защо. Ще получите добра оценка и предложение за промяна на работното място. Финансовите придобивки ще ви радват, а също и доверието на хората към вас. Ще получите нови възможности за реализация и социален възход.
17 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Отнасяйте се с разбиране към градивната критика по ваш адрес. Със сигурност има какво да научите за себе си, въпреки опита и квалификацията ви. Истина е, че имате повече разходи през тези дни, но по-важно е, че ги правите с желание – за подаръци и други удоволствия. Настроението ви в никакъв случай няма да пострада.
17 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате върху какво да се съсредоточите, за това ще си спестите излишните приказки. Отдадени на работата си, ще се вглеждате в променящите се бързо събития и ще търсите своето място в тях. Няма да ви бъде трудно, с логичното си мислене и действия бързо ще си осигурите добри позиции.
17 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Активността ви ще ускори развоя на делата, насочвайки събитията в благоприятна за вас посока. В общуванията си бъдете търпеливи и не създавайте напрежение на хората, които не се отличават с вашите качества. По-възрастен човек ще ви заяви намеренията си относно предстоящо събитие.
17 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Днес сте особено привлекателни за околните, чувството ви за хумор и младежкото ви излъчване до голяма степен ще ви помогнат в деловите ви срещи. Дори по време на напрегнати преговори успявате деликатно да разведрите обстановката.
17 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Готовността ви да сте полезни и добрата ви подготовка, ще направят възможно постигането на всичко, с което се захванете днес. Ще получите потвърждение на казаното много скоро. Смелите ви ходове и вниманието на което се радвате, ще доведат до положителни развития в живота ви.
17 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Динамичен ден, който в края си може да стане и уморителен. Ще се поздравите с постигнато разбирателство с хора от обкръжението ви. Други от вас ще засилят общуването си с колеги и познати, помагайки им да подобрят душевното си равновесие. Силни сте и внушавате доверие и надежда, когато го желаете.
17 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Възползвайте се от собствената си изобретателност. Можете да бъдете доволни от себе си по отношение на деловите си ангажименти и това няма да е случайно. Стремете се към повече прозрачност във взаимоотношенията си с хората около вас. Забравете миналото и се съсредоточете върху настоящето.
17 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Поставяте си постижими цели, които няма да ви затруднят. Успявайки в намеренията си, ще подобрите вярата в собствените си сили, а с нея и мотивацията си да продължите напред. За награда ще изживеете вълнуващи мигове с човек, когото харесвате. Също така ще се ползвате от услугите на тези, които ви обичат.
17 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Здравословното и физическото ви състояние е отлично. Започвате добре новата работна седмица, имате много нови планове, върху които съсредоточавате усилията си. Напрежение е възможно да се появи от страна на интимния ви партньор, затова бъдете внимателни. Вие сте решаваща страна в случая.
17 яну 2021
Последни новини