Български продукт в ТOP10 на Forbes за най-добри подаръци

Българският продукт Orpheus ‘Resurrection’ Stem Cell Kit влезе в селекцията на американския Forbes за Топ 10 най-добри подаръци за Коледа 2020.

Orpheus, българският бранд за грижа за кожата, който има в състава си екстракт от родопското Орфеево цвете, влезе в селекцията на престижното американско списание Forbes за най-луксозни и оригинални коледни подаръци в света за Коледа 2020 в раздел "Козметика".

Селекцията представя десетте най-иновативни и интересни козметични бранда, които са не само подходящ подарък за наближаващите празници, но и носят специален регионален дух, който може да пренесе притежателите им в мечтани точки по света, в момент, в който пътуванията са невъзможни.

Orpheus е първата в света 100% чиста биотехнологична козметика, разработвана повече от три години, която използва възстановяващата и предпазваща сила на българското възкръсващо Орфеево цвете чрез комплекс от антиоксиданти, растителни стволови клетки и пептиди.

Иновативният български бранд, привлече вниманието не само на американското списание, но за една година беше отличен с редица международни награди, между които и „Най-иновативен и подкрепящ устойчивото развитие козметичен продукт“ на Global Beauty Awards 2020.

Цветето, което е основна съставка на продукта, расте в Родопите и е балкански защитен вид, познато още като Haberlea rhodopensis или родопски силивряк. То притежава изумителни свойства на устойчивост на суша и може от изсушеното му стебло за хербарий да се възстанови и да продължи да се развива, след като се полива с достатъчно вода. Издържа повече от 30 месеца в хербаризиран, изсушен вид. Това свойство му спечелва името "безсмъртниче", а другото му название - Орфеево цвете, идва от легендата за сълзите на Орфей, пролети по неговата Евридика, от които се родило според преданието чудното родопско цвете.

Представената във Forbes козметика Orpheus е коледен сет от два продукта – серум и спрей, който подобрява еластичността на кожата, завишава производството на колаген като изглажда кожата и остава блестящ и свеж тен.

Коледната еко кутията е с лимитиран тираж, а илюстрациите върху нея разказват в кратко филмче легендата за цветето чрез виртуална реалност, която може да „оживее“ по подобие на Орфеевото цвете на телефона ви при сканиране. Всички опаковки на бранда са създадени от 100% рециклирана хартия.

„Тези колекции от продукти могат не само да ви срещнат с нови съставки и формули, но и да вдъхновят бъдещо ппосещение в чужбина, след като безопасното пътувате стане отново възможно“ казва авторката на статията Joni Sweet.

Източник: offnews

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини