6 °C

Близо 8 000 ученици от Хасковска област се връщат в час на 4-ти януари

Училищата в Хасковска област имат готовност за възобновяването на присъствените занятия от 4-ти януари, съобщи началничката на Регионалното управление по образованието Христина Боева.

 Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и директорът на „Пирогов“ Асен Балтов изразиха също подкрепа за отварянето на яслите, детските градини и училищата за учениците до 4 клас на заседанието на Министерски съвет днес. Същевременно подчертаха, че обстановката ще се следи непрекъснато, за да може през  януари да се вземе решение и по отношение на останалите класове в училищата. Настоящите мерките продължават да действат до 31 януари, като ще се проявява гъвкавост спрямо актуалната ситуация.

А от идния понеделник класните си стаи отварят за учениците до четвърти клас 63 училища от Хасковска област.

7 897 деца от областта ще се върнат отново присъствено в училище.

 „Училищата са готови. Създали са организация, при която преди 4-ти януари, класните стаи  ще бъдат дезинфектирани и отоплени. Засега нямаме информация учители от начален етап да отказват да се върнат да преподават присъствено“, информира Христина Боева.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  Ми
  Ми как шъ имате информация
  9 -5
  13:45, 31 дек 2020
  Споко, той новият щам идва.
 • 2
  Pr
  Prodigy от Болярово
  13 -3
  14:12, 31 дек 2020
  Спокойно, казал говедяря на говедата, няма нужда да се вълнувате, всичко ще е наред, ще следим обстановката и бавно ги подкарал към кланицата.
 • 3
  Уж
  ужас
  6 -1
  16:15, 31 дек 2020
  Въх, получих визуален уплах да не казвам от какво...
 • 4
  Чу
  Чудесата нямат край
  8 -1
  16:29, 31 дек 2020
  Още от малка си мечтаех да си стана директорка и си станах!
 • 5
  ?
  ?
  5 0
  17:02, 31 дек 2020
  От къде ги намерихте тези деца за снимка по това време, че и разредени - абсолютно по правилата? Така ли ще е и в час?
 • 6
  Ак
  Акъли
  5 -4
  19:45, 31 дек 2020
  не ги мъчете тия деца, нищо няма да научат, само ще се заразят с ковид, после ще заразят родителите си, а те колегите си и така цялата тая идиотия ще се свърши, всички ще измрем заради нечии мераци, най-добре да хвърлят една атомна бомба и да се свърши, аман от идиоти
 • 7
  Ах
  ах
  3 0
  23:36, 31 дек 2020
  Тези деца изглеждат от малките класове - и защо тогава не са снимани с госпожата си, ами някой друг се е подредил до тях? Преподава ли, що ли прави!?

Хороскоп за 28.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Професионалните ви ангажименти да ви занимават и през почивните дни. Това едва ли ви изненадва и още по-малко разочарова. Работата ви носи удовлетворение, пък и не е толкова натоварена, колкото интересна. Посветете й се и днес, заслужава си. Благоприятен период за нови начинания и планиране на дългосрочни проекти.
28 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Сега енергията ви е в изобилие, затова отрано се замислете как най-добре да използвате тази благодат. Придобивате нови познания и умения. Любовта ви се усмихва, затова е твърде вероятно да пренебрегнете част от професионалните си задължения, за да прекарате времето си с любимия човек.
28 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще станете съпричастни на чуждите проблеми и ще им посветите голяма част от времето си днес. Не пренебрегвайте задачите си, особено онези, които са със срок днес. Неотложни решения ще ви подтикнат към адекватни и бързи реакции. За много от вас денят се свързва и със спонсорство и реализирани финансови сделки.
28 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Умението да предизвиквате ентусиазъм у хората е едно от най-големите ви богатства. Начинът да развиеш най-доброто у един човек е, като го цениш и насърчаваш. Не критикувайте, а вярвайте в стимулите. Ако нещо ви хареса,одобрете го от сърце и бъдете щедър в похвалите си. Денят е подходящ за сделки с недвижими имоти. Бъдете внимателни, ако шофирате.
28 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Умората ще ви подтикне да потърсите тихо място за отмора. Уважавайте желанието и на другите да се чувстват спокойни, отнесете се с разбиране към проблемите им. Новини, свързани с финансите ви ще подобрят настроението ви, но и ще ви направят по-активни в уреждане на срещи и други делови задачи.
28 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Грижейки се за интересите си, ще проявите разбиране към работата и проблемите на околните, с което ще ги приобщите към работата си. Без да се оставяте на случайността, ще действате съобразно новите условия, както на работното място, така и в обществено-политически план. Предложение за работа или обучение в чужбина за други.
28 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Здравето ви ще ви застави да потърсите нетрадиционни методи на лечение. Любим човек също би ви помогнал да се разтоварите от напрежението и да се заредите с позитивни мисли. Дайте си сметка, че умората засилва притесненията ви, като ви прави нервни и раздразнителни. По-леко ще ви стане и от новината, която ще ви поднесат вечерта.
28 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С лекота ще осъществявате идеите си днес. Ще очаровате с присъствието си и ще срещате разбиране и съпричастност. Няма да се затрудните и в общуването с деловите си партньори. С основание очаквате повишение на материалното си състояние. За здравето трябва да се погрижите, съществува опасност от настинки и хронични страдания.
28 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не се противопоставяйте сляпо на нововъведенията около вас. Изслушайте застъпниците им, може би наистина имат право. Насочете енергията си в позитивна насока. Изявете потенциала си. Възможности за това не липсват, просто трябва да вдигнете поглед. Близост и хармония с човек от обкръжението ви.
28 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
С поведението си респектирате околните и така съзнателно ги подчинявате на волята си, спестявайки си изненади. С навременните си действия по интересуващ ви въпрос ще благоприятствате професионалното си развитие. Не позволявайте да се показвате отегчени пред някой, който ви интересува.
28 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Предстои ви решаването на важен въпрос. Трудно ще ви е да вземете от раз решение, затова бихте могли да се посъветвате с хората около себе си. Със сигурност има човек, на когото бихте могли да се доверите. Вечерта се заемете с нещо приятно и разтоварващо. Работата не е за предпочитане.
28 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Денят е удачен за експерименти от всякакъв род. Ентусиазмът ви е заразителен и отваря всички врати пред вас. Великодушието ви ще ви спечели нови приятели. Отдайте се на желанията си - днес почти всичко ви е позволено.
28 яну 2021
Последни новини