По иновативна технология дезинфикцират детските градини в Димитровград

Изображение 1 от 4

    В събота и неделя (9 и 10 януари 2021г.)Община Димитровград  извършва дезинфекция на помещенията на детските градини в общинския център с иновативната технология на "Ликуид гард" съобщават от община Димитровгра. Чрез третиране с нанотехнологията „Ликуид гард“, в сградите на забавачките ще бъдат обработени активните повърхности, включващи: входни врати и фоайета, парапети на стълби, места за сядане, общи тоалетни, а в занималните - дръжки на врати, масички, дидактични шкафове за максимално осигуряване на безопасността на децата. Дезинфекцията ще бъде осъществена от фирмата представител за  България на немската компания, разработила иновативния продукт. Германската фирма е сред водещите в света в развитието и приложението на нанотехнологиите. 

    Технологията „Ликуид гард“ осигурява трайна антимикробна защита за повече от една година, като унищожава до 99% от всички вируси и бактерии. Основният компонент е нанопокритието от минерални иглички, които улавят и ликвидират вирусите  до 8 метра. В рамките на 6 часа се образуват малки невидими за човешкото око кристалчета от течността. Иновативната формула въздейства много успешно срещу всякакви вируси и бактерии, в това число и срещу COVID-19, а нанотехнологичната течност създава защитен слой за минимум една година.

    Дезинфекцията с тази технология е безопасна и е съобразена с изискванията на Министерството на здравеопазването и Министерство на земеделието, храните и горите.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Пр
      Призоваваме всички
      12 -4
      14:42, 9 яну 2021
      Мандатност на директорките на училища и детски градини в цялата страна. Незабавно въвеждане на това и замяна на всички директорки на училища и детски градини, които са били на този пост повече от 3-4 години! Когато самозабравили се властни личности тормозят цели колективи, когато съсипват учители, гонят хората и решават човешки съдби - за тях освен мандатност и затвор трябва. Никой човек не е повече от друг човек, независимо от поста си и егото си! Престъпление е да се да се убиват учители и служители чрез тормоз, който често води до нелечими заболявания!
    • 2
      То
      Тонка Александрова
      3 -6
      19:02, 9 яну 2021
      Община Димитровград отново с най'-голяма грижа за децата! Да благодарим за иновативната технология на дезинфекция на детските градини на Общинска администрация и специално на кмета г-н Иво Димов!
      • Чи
        Чичо
        4 -2
        22:09, 9 яну 2021
        Поредната кражба...сега нанотехнология.Крадът като за последно, ха дано :)
    • 3
      Абе хайвани ,
      При нас в Америка , тия пръскалки можеш да си ги купиш във всеки магазин с китайски стоки
      ......
      Браво на тариката мутра или бей който е намерил иновативен начин да краде пари
      .....
      А за Дезинфекция на Детските Градини ,
      Лелките спокойно могат да пускат Ултра-Виолетовите лампи с които облъчват дечицата ,
      да работят 20 минути на помещение , когато децата ги няма (да речем когато спят).
      .....
      Ултравиолета дезинфекцира срещу всички патогенни организми, не само ковид ....
    Последни новини