12 °C

По иновативна технология дезинфикцират детските градини в Димитровград

Изображение 1 от 4

  В събота и неделя (9 и 10 януари 2021г.)Община Димитровград  извършва дезинфекция на помещенията на детските градини в общинския център с иновативната технология на "Ликуид гард" съобщават от община Димитровгра. Чрез третиране с нанотехнологията „Ликуид гард“, в сградите на забавачките ще бъдат обработени активните повърхности, включващи: входни врати и фоайета, парапети на стълби, места за сядане, общи тоалетни, а в занималните - дръжки на врати, масички, дидактични шкафове за максимално осигуряване на безопасността на децата. Дезинфекцията ще бъде осъществена от фирмата представител за  България на немската компания, разработила иновативния продукт. Германската фирма е сред водещите в света в развитието и приложението на нанотехнологиите. 

  Технологията „Ликуид гард“ осигурява трайна антимикробна защита за повече от една година, като унищожава до 99% от всички вируси и бактерии. Основният компонент е нанопокритието от минерални иглички, които улавят и ликвидират вирусите  до 8 метра. В рамките на 6 часа се образуват малки невидими за човешкото око кристалчета от течността. Иновативната формула въздейства много успешно срещу всякакви вируси и бактерии, в това число и срещу COVID-19, а нанотехнологичната течност създава защитен слой за минимум една година.

  Дезинфекцията с тази технология е безопасна и е съобразена с изискванията на Министерството на здравеопазването и Министерство на земеделието, храните и горите.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   Пр
   Призоваваме всички
   12 -4
   14:42, 9 яну 2021
   Мандатност на директорките на училища и детски градини в цялата страна. Незабавно въвеждане на това и замяна на всички директорки на училища и детски градини, които са били на този пост повече от 3-4 години! Когато самозабравили се властни личности тормозят цели колективи, когато съсипват учители, гонят хората и решават човешки съдби - за тях освен мандатност и затвор трябва. Никой човек не е повече от друг човек, независимо от поста си и егото си! Престъпление е да се да се убиват учители и служители чрез тормоз, който често води до нелечими заболявания!
  • 2
   То
   Тонка Александрова
   3 -6
   19:02, 9 яну 2021
   Община Димитровград отново с най'-голяма грижа за децата! Да благодарим за иновативната технология на дезинфекция на детските градини на Общинска администрация и специално на кмета г-н Иво Димов!
   • Чи
    Чичо
    4 -2
    22:09, 9 яну 2021
    Поредната кражба...сега нанотехнология.Крадът като за последно, ха дано :)
  • 3
   Абе хайвани ,
   При нас в Америка , тия пръскалки можеш да си ги купиш във всеки магазин с китайски стоки
   ......
   Браво на тариката мутра или бей който е намерил иновативен начин да краде пари
   .....
   А за Дезинфекция на Детските Градини ,
   Лелките спокойно могат да пускат Ултра-Виолетовите лампи с които облъчват дечицата ,
   да работят 20 минути на помещение , когато децата ги няма (да речем когато спят).
   .....
   Ултравиолета дезинфекцира срещу всички патогенни организми, не само ковид ....

  Хороскоп за 19.04.2021

  Последни новини