Алековци с награди от национален и общински конкурс

    Двама ученици от ОУ „Алеко Константинов“ получиха грамоти и плакети от XV Национален конкурс за литературно творчество и компютърна рисунка „Морето, морето, морето“ гр. Варна 2020г. Радост Гочева от 7 клас бе класирана на второ място в раздел компютърна рисунка, а Максим Николов от 4 клас на трето място за литературно творчество.

    Максим бе награден и с медал за първо място, който получи от ІІІ-ти Национален празник на детското изкуство „Вълшебният свят на Родопите – Кърджали 2020“, в който представи училището с рисунка.

    6 ученици от ОУ „Алеко Константинов“ бяха наградени за участието си в общинския конкурс „Аз и моите приятели”. Те получиха грамоти и предметни награди за две първи, две втори, едно трето място. С поощрение бе отличена една от най-малките участнички, Мария Христозова от първи клас. Победителите получиха и по един красив календар, в който са отпечатани техните рисунки.

    Конкурсът бе организиран във връзка с отбелязването на Международния ден на толерантността – 16 ноември и Световния ден за борба с насилието над децата – 19 ноември. Участниците нарисуваха своите идеи и представи за толерантността, за доброто в нас и около нас и случки със свои приятели по темата.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини