Кой показа първия разгъваем телефон на CES 2021

Редица производители на мобилна техника започнаха прехода от стандартни към сгъваеми смартфони, като повечето от вече появилите се модели изглеждат доста сходно и разчитат на подобни технологии.

Още през 2020 г. обаче LG опита нещо доста различно със своя LG Wing, който разполага с два OLED екрана и въртящ се механизъм, нетипичен за никой друг модел от тази категория.

По време на CES 2021 компанията показа още един нестандартен телефон, носещ името LG Rollable, който бяхме виждали само в патентни изображения до момента.

LG Rollable се появи в съвсем кратко видео и отговаря на слуховете от по-рано, които гласяха, че моделът ще разчита на подвижна шина, способна да се смалява и разширява посредством вградени мотори.

Към нея е прикрепен тънък и гъвкав екран, който се прибира в тялото на телефона, а при разтягане на шината се разгъва и превръща телефона в малък таблет.

Уви, LG не издаде нищо относно спецификациите или датата на излизане на модела, но близки до компанията смятат, че LG Rollable ще се появи на пазара още през 2021 г., предава CNET.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини