Гена Трайкова напуска bTV

Главният редактор на новините в bTV Гена Трайкова напуска медията.

Това се случва месец, след като шефът на дирекция "Новини и актуални предавания" Венелин Петков също напусна, а на негово място беше назначен водещият на сутрешния блок Антон Хекимян, съобщава Dnevnik.bg.

Гена Трайкова е едно от емблематичните лица на bTV - заедно с Венелин Петков двамата са водещи на първата емисия новини на първата частна национална телевизия в България през 2000 година. По-късно тя става и продуцент на bTV Новините, bTV Репортерите, както и на документалната поредица bTV Документите.

По информация на вестник "24 часа" Валя Гиздарска, която е главен редактор "Актуални предавания" в bTV Media Group от 2007 година насам, също напуска медията.

PPF Group на чешкия милиардер Петр Келнер официално придоби bTV и останалите медии в групата през октомври миналата година. Сделката бе част от цялостното придобиване на американската Central European Media Enterprises - предишния собственик на bTV.

Веднага след финализирането на продажбата PPF назначи нов главен изпълнителен директор на CME Bulgaria - Любош Йетмар. А от средата на декември bTV Media Group е и с нов изпълнителен директор - чеха Мартин Швехлах. 

Източник: offnews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини