4 °C

Съдебно решение по едно от десетките дела за земи по параграф 4 в Хасково

76 административни дела за земи по параграф 4 са образувани в Районен съд – Хасково от началото на 2020 година до момента. Това съобщи председателят на съда Пламен Георгиев след запитване на Haskovo.net.

Към настоящия момент 14 от производствата са прекратени на различни основания, сред които поради оттегляне на жалбата, поради неотстранени в срок констатирани недостатъци, поради това, че вече е имало образувано дело със същата страна.

Има само едно решено дело - от 18.01.2021 г. Останалите дела са висящи в Районен съд - Хасково.

Приключилото дело касае имот в местността „Халилово”, за който е имало издадена заповед за възстановяване правото на собственост от 03.02.2020 г. от кмета на община Хасково във основа на План за новообразуваните имоти. Тя е била обжалвана пред Районния съд в Хасково.  

С решението жалбата е отхвърлена. То не е влязло в сила и подлежи на обжалване пред Административен съд – Хасково като касационна инстанция.

В решението на първа инстанция е посочено, че предметът на настоящото дело е обжалваната заповед. Всички възражения на жалбоподателя по същество могат да бъдат отправени в гражданския съд по общия исков ред. 

Припомняме, че от община Хасково са издали 145 заповеди за възстановяване на земи по параграф 4 от Закона за собствеността и ползването на земеделските земи. Става дума за имоти във вилните зони, които в средата на миналия век са били отнети от собствениците им. Към настоящия момент те принадлежат на други хора. През годините някои от имотите са били препродадени многократно, някои са разделени на части и приобщени към други парцели, има построени къщи. Според ЗСПЗЗ някогашните собственици могат да си възстановят земите и в тази връзка са образуваните десетки дела в хасковския съд.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Ан
  Ани Стоянова а.к.а Лени Смол
  9 -5
  13:06, 23 яну 2021
  Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • Ан
   Ани Стоянова а.к.а Лени Смол
   1 -2
   17:21, 23 яну 2021
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
 • 2
  Ка
  Каун
  24 -5
  13:58, 23 яну 2021
  Кмете, нова национализация и преразпределение на имоти ли ще правиш?
  Амбициозният глупак е по-опасен от неутронна бомба!
  • Па
   Панаетюф Теню ут Гереня
   9 -3
   15:32, 23 яну 2021
   Пък и га пращи от акъл кат л**** от витамини....
 • 3
  Об
  Обратното на острото
  22 -4
  15:35, 23 яну 2021
  Кмете, кандидатирай се за депутат на предстоящите избори и изчезвай към София, друго спасение за тебе не виждам след всички каши и поразии, които направи за отрицателно време в общината.
 • 4
  Това че бивши партийни величия са ползвали земи в... Виж коментара

Хороскоп за 27.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не проявявайте самоинициатива там, където са нужни колективни действия, ако искате да го приключите добре и в срок започнатото.Доверете се на партньорите си, говорете за намеренията си и търсете мнението им по всички общи въпроси. Вечерта ви ще е различна, но не неприятна. Ще забравите за грижите и ще се заредите с много положителни емоции.
27 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Постепенно се приближавате към целта си и не е изключено точно днес да я постигнете. Упоритата ви работа и непоколебимата увереност в успеха най-после ще бъдат удовлетворени. Не пропускайте да отбележите и подкрепата, която ви оказват най-близките ви хора. Покажете им своята признателност с недвусмислен жест.
27 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не допускайте натовареността ви днес да попречи на вече уговорени срещи с приятелите ви. Финансовите резултати от дейността ви може да не са в границите, които предвиждате, но ще ги имате. Каквито и да са даденостите, предстоят ви хубави моменти. Има на какво да се радвате, ако не го виждате, жалко за вас.
27 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Дистанцирайте се от всякакви дразнители и си осигурете творческа атмосфера край вас. Пред следващата седмица ви очаква разработването на определен проект, който започвате от днес. Сътрудниците ви ще останат удовлетворени от предложение, което правите и с готовност ще се включат в задачата.
27 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Притесненията ви ще отпаднат и ще получите повече, отколкото сте очаквали. Едно ново начало ще промени отговорностите ви, като по-голяма част от тях ще се трансформират в нови. Ще създавате перспективни връзки и ще общувате с хора, които ще са ви от полза. Ще се радвате на добро настроение и ще успеете да направите и някой друг щастлив.
27 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Търпението е ключа към успеха ви днес. С каквато и работа да се захващате, бъдете толерантни към другите и избягвайте конфликтите. Това ще ви спести време и доста главоболия. Постигате добри резултати в дейност, която сте си поставили като цел. Децата ще ви донесат радостни вълнения с успехите си.
27 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Разчупете леда в сърцето си, приемете любовта и загърбете всякаква злоба, завист и омраза. В професионален план нещата ви ще вървят блестящо, което ще предизвика доволство у вас. Направете малък подарък на любимия си човек, този жест на внимание ще подобри отношенията ви. Задръжте това топло усещане колкото се може по-дълго.
27 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Амбицирани сте да постигнете мечтата си. Високите ви цели изискват и смелост, която очевидно не ви липсва. При затруднения не се колебайте да потърсите подкрепа. Настроението ви ще е приповдигнато и от вътрешното ви усещането за нещо вълнуващо и хубаво. Споделете го с любимите си хора и нищо няма да го помрачи.
27 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не се плашете, ако днес в дома ви е малък хаос. Просто подходете с разбиране на неспокойствието на вашите близки и се опитайте да им помогнете, доколкото ви е възможно. Ако имате възможност да работите - направете го, няма да съжалявате. Имате твърде много енергия и най-разумно ще е да я оползотворите.
27 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Изразявайки увереността си, печелите привърженици и работата ви спори. Ще разширите възможностите си в бизнеса, ако откриете върху какво още да концентрирате енергията си. Ще ви предложат съдружие и ще споделите надеждата на някой за по-добро бъдеще. Любовта е до вас и ви вдъхновява.
27 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
С роднини ще се радвате на придобивки и приятни вести. В бизнес-отношенията и общите начинания е добре да синхронизирате действията с партньорите си, за да ускорите развитията в своя полза. Високите ви амбиции ще ви мотивират да поемете повече отговорности, но с ясна цел - печалба.
27 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ако говорите за това, което интересува другите, и двете страни ще спечелят. Това е особено важно за тези от вас, които си търсят работа. Опитайте се да убедите работодателя си, че квалификацията която притежавате, ще ви позволи да допринесете за личния си успех и за този на фирмата му.Денят ви ще бъде слънчев, само малко повече хъс и ще успеете.
27 фев 2021
Последни новини