Пет станаха жертвите на пожар в болница за пациенти с Ковид-19 в Румъния

Най-малко пет души загинаха в резултат на пожар в една от големите болници в Букурещ, където са лекувани пациенти с Ковид-19, предаде Асошиейтед прес.

Огънят пламнал около 5,00 ч. сутринта (местно и българско време) на партерния етаж на болница "Матей Балш" в Букурещ. Евакуирани бяха над 100 души.

Все още неуточнен брой хора са пострадали при пожара преди огнеборците да успеят да го потушат, посочва АП. Причината за инцидента се разследва.

Президентът Клаус Йоханис пристигна днес по обяд в болницата, съобщава Аджерпрес. От сутринта там се намират ръководителят на Департамента за извънредни ситуации Раед Арафат, министърът на здравеопазването Влад Войкулеску и префектът на Букурещ Траян Бербечану.

Властите съобщиха, че 53 пациенти са прехвърлени в други болници в румънската столица и че всички са в стабилно състояние.
Това е третият подобен инцидент за последните месеци. При пожар в отделение за интензивна терапия на Ковид-19 в град Пятра Нямц (Североизточна Румъния) през ноември загинаха 10 души. През декември при пожар в психиатрична болница в същия район загина още един човек.

"На партера на сградата гореше огън. Имаше много дим, имаше опасност да се разпространи към втория етаж", каза Орландо Шкиопу, ръководител на звеното за намеса на мястото на инцидента.

Ръководителят на департамента за извънредни ситуации Раед Арафат уточни, че всички загинали са пациенти на болницата. Трима души са били намерени мъртви, а спасителите са опитали да реанимират четвърти пострадал, но без успех. По-късно през деня властите съобщиха, че тялото на пета жертва на инцидента е било намерено в баня в лечебното заведение.
В болницата "Матей Балш" бе организирано началото на кампанията по ваксинация срещу Ковид-19. До момента в Румъния са регистрирани над 700 000 заразени с новия коронавирус и близо 18 200 смъртни случая.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини