Пребиха Огнян Бояджиев от любовна мъка?

Любовна история прати журналист в болница. Това е една от основните версии за побоя и клането над 34-годишния Огнян Бояджиев, шеф на Портал Европа, казаха следователи. Той бе нападнат в дома си в столичния кв. "Иван Вазов" в нощта срещу неделя, пише "Стандарт".

Бояджиев е във ВМА с рани от нож около врата, по гърдите и ръцете. Няма опасност за живота му. С него ще разговарят психолози, но състоянието му вече е стабилно, обясниха от болницата.

Според Огнян към полунощ в апартамента му в бл. 5 се звъннало и той отворил на двама мъже. Те нахлули, пребили го и му взели дебитните карти. След това отрязали кабела на телефона, взели му GSM-а и избягали. Съседи твърдят, че той сам повикал полиция и спешна помощ по интернет.

Ченгета изясняват как двамата са влезли, тъй като, освен апартаментът, и входната врата на блока се заключва. Разследващите са категорични, че Огнян е познавал единия от двамата и сам ги е пуснал. Полицията работи по няколко версии.

Едната е любовен триъгълник, свързан с момиче. Другата е за възможен гей скандал с единия нападател, за когото се смята, че и друг път е посещавал журналиста. От Огнян е взет биологичен материал за експертиза. Единият мъж бил висок и с мускулесто тяло, установили полицаите.

Най-малко вероятна е версията Огнян да е пребит заради работата му като журналист. Полицаите обаче проверяват материали в интернет сайта му, които може да са предизвикали нечий гняв. "През април бе заклан в апартамента си заради пари известният в арт средите Джулио Суге. Проверяваме дали това нападение няма да се окаже от хора в тези кръгове", коментираха полицаи.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини