БСП стяга редици срещу мащабна чистка на властта

Членове на БСП и нейните коалиционни партньори в Плевенска област ще могат да получат закрила от сформираната вчера в Плевен Комисия за защита на кадрите.
Новият партиен орган е един от първите в страната и е бил учреден на заседание на Председателски съвет в рамките на Областния съвет на БСП, съобщиха от офиса на партията в града, предаде БТА. Председател на комисията е Васил Антонов. В нея са Румен Петков и Георги Анастасов, членовете на Националния съвет на БСП, председателите на общинските съвети на БСП, кметове, избрани от листите на Коалиция за България, представители от областна администрация.
 
Комисията има за цел да съхрани кадровия потенциал на БСП и нейните коалиционни партньори чрез изготвяне на ефективна програма за тяхната по нататъшна реализация, след като партията има ролята на първа опозиционна сила, се казва в съобщението.
 
Няма съмнение, че предстоят мащабни чистки в държавата, а администрацията е много чувствителен сектор и всяко необмислено движение би довело до лош ефект както за служителите, така и за административните структури като цяло, е казал на заседанието Румен Петков. Имаме много добри специалисти и категорично е необходимо БСП да ги защити, добавил той.

Комисията ще подготви база данни за всички кадри, които могат да попаднат под натиск и при всеки сигнал за политическа разправа ще се търси път за опазване на авторитета и кариерата на засегнатите; комисията може да изпрати предложения до Конгреса на БСП през октомври, се казва в съобщението на БСП в Плевен. 
"За мен не е понятно защо при очевидната агресия срещу бивши министри от левицата, ръководството на БСП, в което съм и аз и нося своята отговорност, си мълчи", коментира по-рано пред журналисти Румен Петков. "Това е неприемливо, защото част от атаката срещу някои от министрите е очевидно безпочвена. За мен е крайно неприемливо, че през последните четири месеца ние обяснявахме, че приключваме един успешен мандат, а ние като партийно ръководство не изразяваме ясно и категорично позиция", каза той.
 
Според Петков БСП е изправена пред ключови изпитания: да съхрани доверието на 750 хиляди души, които са подкрепили партията на изборите; как ще излезе от своя партиен конгрес; как ще съхрани експертния и политическия си потенциал, граден през последните 10-15 години; как ще участва в частичните избори през октомври-ноември и в президентските и в местните избори след две години.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини