31 °C

Рецитаторски онлайн конкурс организират в Димитровград

Общински рецитаторски онлайн конкурс "България, земя на герои" 2021, посветен на 3-ти март - Националния празник на България, организира ОП "Детски и младежки център" в Димитровград.

Целта на конкурса е популяризиране на българската поезия, която е посветена на България, сред подрастващите деца и младежи, възпитанието им в патриотизъм и родолюбие, създаване на интерес към българското литературно творчество и история.

Необходимо условие е участниците в конкурса да публикуват клип със свое рецитаторско изпълнение на стихотворение на тема: „България, земя на герои” на следната facebook страница: България Земя На Герои /намерете, харесайте и последвайте страницата на конкурса/.

Времетраенето на индивидуалните изпълнения да бъде до 3 минути, а на груповите рецитали до 7 мин.

В началото на клипа участниците трябва да се представят с две имена, клас, училище или организация.

В конкурса „България, земя на герои”, право на участие имат деца и ученици до ХІІ клас, разделени в четири възрастови групи:

Първа възрастова група – до I клас

Втора възрастова група – I – IV клас

Трета възрастова група – V – VІІI клас

Четвърта възрастова група – IX – XII клас

Конкурсът има следните раздели:

Индивидуални изпълнения;

Групови изпълнения /рецитали/.

Журиране и критерии

Жури ще оценява изпълненията на участниците по следните критерии:

Съответствие с темата на конкурса;

Сценично поведение;

Актьорско майсторство;

Правоговор и дикция.

Награди

Награди във всяка възрастова група ( грамоти, медали, плакети)

първо място;

второ място;

трето място.

Специални награди:

Най-артистичен участник;

Награда на публиката (клип с най-много харесвания);

Най-малък участник.

Краен срок за публикуване на видео: до 23:59ч. на 24.02. 2021г.

Официалното награждаване на победителите в конкурса ще се състои на 02 март 2021г. от 16:00ч. на площад „Поезия“. Там наградените рецитатори ще изпълнят своите стихотворения.

При удължаване на извънредната обстановка в страната наградите ще бъдат връчвани индивидуално.

Телефон за контакти: 0878384499 – Маргарита Дякова или opdmcdg@gmail.com

Организаторите си запазват правото да публикуват снимки и видеоматериали от конкурса по електронни медии и фейсбук страници.

Имената на победителите във всички направления ще бъдат публикувани във fаcebook: ОП „Детски и младежки център” и в местния печат.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 22.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С финансови и други придобивки ще отбележите днешния ден. Развитията ще ви зарадват, но основната заслуга за тях сте вие самите. Сега може да успокоите темпото и да споделите с близките си доброто си настроение. Очаква ви приятен и ненатоварен ден, красивите гледки на природата ще върнат силите и желанието ви да не прекъсвате добрата тенденция.
22 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Налице са всички изгледи този ден да мине спокойно и без излишни емоции. Имате нужда от почивка и хубавото е че ви се откриват добри възможности за разтоварване. Отложете разговор с ваш близък, ако обстоятелствата го позволяват, тъй като това само ще ви натовари, а и едва ли ще успеете да постигнете целта си. Съобразете се с нещо, което любимия човек иска от вас.
22 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Заемате се с доста задачи, но непостоянството ви може да ви изиграе лоша шега. Бъдете внимателни при работа с документи, не подписвайте нещо, със съдържанието на което не сте запознати достатъчно добре. Хармонични семейни и професионални отношения.
22 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
За някои ваши проблеми могат да ви помогнат ваши близки. Ремонтна дейност ще ангажира вниманието и силите на част от вас. Други ги очаква приятна изненада и придобивки. Самочувствието ви е на ниво, а чувството ви на хумор ще ви обгражда с приятна компания. Успешно представяне на изпити очаква учащите се.
22 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Тръгвайки на път, има задачи, които не търпят отлагане. Подгответе автомобила, консултирайте се за променените услови по пътищата, ако има такива и шофирайте внимателно. Радостни вести ще направят деня ви по-вълнуващ. За някои те са свързани с предстояща изява, за други с възможност да реализират финансова сделка.
22 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Получавате добри новини, свързани с настоящата ви работа, което ще ви позволи да действате доста по-свободно днес. Внимавайте обаче с ангажименти, свързани с хора, които не познавате твърде добре. Ще ви се наложи да вдъхнете повече увереност на човек от обкръжението ви, който е на прав път, но му липсва самочувствието че ще успее.
22 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Изпълнени сте с ентусиазъм и идеи за амбициозни проекти, и нямате търпение да пристъпите към осъществяването им. Помислете разумно какво сте в състояние да жертвате за да осъществите друго. Едва тогава пристъпете към действие. Обърнете внимание и на потенциалните партньори, в сътрудничеството ви има бъдеще.
22 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес ще бъдете изявено активни. Ако се измъчвате от тревожни мисли по определен човек, по добре поговорете с него. Ще си изясните недоразуменията и ще ви олекне. На работното място не допускайте да ви приписват чужди пропуски. Старайте се с поведението си в семейството да предизвиквате уважение.
22 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Този ден ще е много ползотворен за вас. Ще преминавате през различни перипетии, докато накрая не постигнете своята цел, макар и на висока цена. Имате подкрепата на близките си, а това е достатъчно за вас, за да покажете на какво сте способни. Вечерта ще имате възможност да си починете.
22 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Следвайки интересите, ще пренебрегнете нечие неодобрение във връзка с действията ви и ще продължите напред. В обкръжението ви има хора, чиито оценки не винаги съвпадат с вашите и приемате отношението им враждебно, но боже и да грешите. Вземете мерки и не изоставяйте в сроковете, които не търпят отлагане.
22 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Намирайте мярката във всичко, за да не си създавате сами затруднения. Денят предразполага към съзидателна работа, творческите занимания ще са интересни и създаващи усещане за пълнота. Любовта е до вас, стига да отворите сетивата си за положителните вълнения, с които ни зарежда допира й.
22 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Насочете желанието си да се утвърждавате като професионалисти в перспективна посока. Не пропускайте добрата възможност. Бъдете по-гъвкави при вземането на решения и ще стъпите на вярната пътека. Ставащото идва да ви покаже, че пред вас се откриват нови хоризонти. С далновидността си печелите преднина, очакват ви възнаграждения и придобивки.
22 юни 2021
Последни новини