В сряда започва ваксинацията на учителите в Димитровград

В сряда, 10 февруари, започва ваксинацията на учителите в имунизационните кабинети в Димитровград, Харманли, Любимец и Свиленград, която ще продължи до 12 февруари включително.

В Хасково първите ваксини за учители ще започнат да се поставят от утре, 9 февруари, когато стартира ваксинацията на педагогически и непедагогически персонал от учебните заведения в област Хасково – това докладва днес директорът на РЗИ Хасково д-р Соня Димитрова пред областния управител на област Хасково д-р Стефка Здравкова.

Ваксинирането започва от град Хасково и в първия ден ще бъдат имунизирани 30 души – 19 от ЕГ "Проф. д-р Асен Златаров" – Хасково и 11 от ОУ „Любен Каравелов“ -Хасково. То ще се проведе в МБАЛ „Хигия“, като първи, в 08:45 ч., ще бъде ваксиниран директорът на ЕГ "Проф. д-р Асен Златаров" – Хасково Деян Янев.

По предварителни списъци за ваксинация са се записали 720 души от училищния персонал, като тази бройка не е окончателна, уточни директорът на РЗИ-Хасково.

Ваксинацията на персонал и потребители от социалните центрове в областта е предвидена за следващата седмица. Към този момент желание за имунизация са заявили 212 души.

Към днешна дата, по справка на Единния информационен портал, в хасковска област са поставени общо 1059 ваксини, като в това число е втората доза поставена на 398 души.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини