Обилен снеговалеж блокира стотици на магистралите в Германия и Великобритания

Обилен снеговалеж предизвика значителни нарушения на транспорта в Германия, включително 37-километрово задръстване, при което стотици коли и камиони бяха блокирани часове наред при минусови температури, предаде Асошиейтед прес.

Полицията в град Билефелд каза днес, че стотици автомобили са били блокирани цяла нощ при задръстването на магистрала А2 в западната част на Германия. Спасителни екипи са минавали от автомобил на автомобил и са раздавали одеяла и топли напитки.

"Общата ситуация е сериозна. Ще мине много време", докато бъде сложен край на задръстването, заяви говорител на билефелдската полиция.

Задръствания заради снега и заледените пътища имаше също в източната провинция Бранденбург и централната провинция Хесен. В няколко региона беше частично спряно движението на влаковете, а снегорини работеха денонощно за разчистване на снега и леда от релсите.

Транспортният министър Андреас Шойер призова германците да останат по домовете си и да избягват пътувания.

Националната метеорологична служба заяви, че днес се очаква още сняг в Северна Германия.

Шофьори на автомобили бяха блокирани през нощта и на магистрала А4 в Централна Германия, отбелязва Франс прес.

Ситуацията е изключително тежка и в голяма част от Великобритания, от Южна Англия до северните предели на Шотландия, а също така и в някои райони на Северна Ирландия.

В тези региони бе обявен жълт код заради обилния снеговалеж, който според британската метеорологична служба може да възпрепятства железопътния транспорт.

Метеорологичната служба предупреди също така за опасности от падания във връзка с образувалите се поледици.

В Лондон снегът, който вали днес цяла сутрин, покри градските паркове. 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини