Google продължават да не ъпдейтват приложенията си за iPhone

Google не са разпространявали актуализации за своите приложения за iPhone oт седмици. Това не е случайно, а е свързано с промяна в iOS 14. Новa система на Apple вече ще изисква разработчиците да предоставят повече детайли за данните, които събират за потребителите.

Възпроизвеждането на нотификация на началния екран на iPhone ще позволи с едно кликване да блокирате обмена на информация с дадено приложение. Най-засегнати от актуализациите в iOS 14 се очаква да бъдат Google и Facebook. Социалната мрежа дори стартира агресивна кампания срещу Apple в края на 2020г.

Мотивите на Facebook са, че подготвяните промени ще навредят сериозно на представителите на малкия бизнес. В същото време Apple мотивират решението си с желание потребителите да бъдат наясно с информацията събирана от всяко едно приложение.

Facebook се съгласиха да се съобразят с промените, но ще възпроизвеждат собствено уведомление. Taка ще опитат да убедят повече собственици на iPhone да продължат да споделят данни с компанията, както досега.

В същото време Google продължават да не предоставят актуализации на своите приложения за iPhone. Ситуацията остава непроменена повече от два месеца. Собствениците на смартфоните дори започнаха да виждат съобщения, които ги подканват да ъпдейтнат. Проблемът е, че актуализациите не съществуват, тъй като Google умишлено не ги разпространяват.

Съобщението обръща внимание на факта, че липсата на ъпдейти лишава приложенията от актуалните пачове за сигурност. Потърсени за коментар, от Google определиха показването на уведомленията като резултат от софтуерен бъг.

Нотификацията се активира, когато се опитвате да се логнете в Gmail и въведете парола и имейл адрес. Изборът на бутона "Continue" ще ви позволи да продължите да използвате приложенията, както досега. Все още няма информация дали Google планират скоро да предоставят дългоочакваните ъпдейти.

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини