Димитровградски полицаи задържаха турски гражданин с дрога за близо 50 000 лв

Изображение 1 от 4

    Днес прокуратурата, под чието наблюдение бе акцията, го привлече като обвиняем

    Окръжна прокуратура – Хасково привлече като обвиняем и задържа турски гражданин за притежаване с цел разпространение на марихуана за 47 400 лева.

    Днес, 12 февруари 2021 г., Окръжна прокуратура – Хасково привлече като обвиняем С.Б., на 28 г., турски гражданин, за това, че на 11 февруари 2021 г., в гр. Димитровград, обл. Хасково, държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество – 7,9 кг марихуана, на стойност около 47 400 лева, представляваща големи размери  – престъпление по чл. 354а ал. 2  вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

    На 11 февруари 2021 г., обвиняемият С.Б. пътувал с таксиметров автомобил от гр. Димитровград за гр. Пловдив. По същото време в района се провеждала полицейска операция на ОД на МВР – Хасково – РУ – Димитровград за спазване на противоепидемичните мерки от водачите на таксита. На изхода на гр. Димитровград, бил спрян автомобилът, в който пътувал С.Б. При извършена проверка в купето и багажника били намерени два сака, които съдържали общо 44 броя вакуумирани полиетиленови плика със суха зелена листна маса, реагираща при полеви наркотест на марихуана с горепосоченото тегло.

    Обвиняемият С.Б. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура – Хасково да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. 

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Случаен виц

    Последни новини