Алековци за втори път национални победители в конкурса „Търси се супер STEM”

Изображение 1 от 3

    Теодора и Анна-Мария от 5 клас на ОУ "Алеко Константинов", Димитровград, участваха в националния конкурс „Търси се супер STEM България 2020” с проект свързващ музика, електроника и програмиране в едно.

    В училищния радиоклуб и телевизия, те създадоха музикална латерна с перфо карти. Оттам идва и името на проекта - Punchcard music. Това се нарича обратно инженерство (Reverse engineering). Така, чрез нови технологии, се показва принципа на действие на един от първите носители на информация – перфо картите.

    Чрез микрокомпютър Ардуино, с помощта на ръководителя на клуба Георги Гочев, децата кодираха и възпроизвеждаха популярни детски мелодии. Същите тези мелодии учениците въведоха в програмния код на новото попълнение на клуба – робота Codey Rocky.

    Проектът включва и създаване на мултимедийни материали – презентации, клипове, постери, както и уеб-страница, като по този начин се интегрира изкуството с науката и технологиите. С тази идея учениците спечелиха златни медали, като национални победители в категория STEAM - Science, Technology, Engineering, Arts and Math.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини