13 °C

Осветяват всички пътни възли и места за почивка по АМ "Марица“ в Хасковско

Изображение 1 от 2

  Всички пътни възли и местата за почивка по АМ „Марица“ на територията на Хасковска област ще бъдат осветени. Това съобщи на брифинг днес областният управител д-р Стефка Здравкова. Осветление се предвижда и по целия път между Димитровград и Хасково. финансирането ще е с държавни средства по програмата за ново строителство.

  Предстои ремонт на 12 пътни участъка и пътни възли през настоящата година, съобщи още д-р Здравкова.

  За част от тях стартът на ремонта предстои, рехабилитацията по други вече е започнала.  
  Едно от важните трасета, по които ще се извърши обновяване, е  Е-80 между Хасково – Пловдив. Там ремонтът започва в началото на май или през юни и ще е от землището на Хасково до с. Върбица. Завършването му е планирано до края на годината. „Това е алтернативният път на АМ „Марица“ в областта, изключително е натоварен и продължава да е предпочитан от шофьорите“, посочи областният управител. Ще бъдат положени нови асфалтови пластови, ще бъдат поставени нови ограничителни системи, ще има нова маркировка и облицовъчни окопи отстрани на пътя.

  Ще има ремонт и по пътя Хасково-Минерални бани, след квартал „Болярово“. Има много интерес от туристи към Минерални бани,  все повече хора пътуват от там, за да работят в Хасково и околните села. Пътят е в лошо състояние, а в същото време е натоварен, затова ще бъде обновен, отбеляза д-р Здравкова.

  Следващият проект, който предстои, е ремонт на кръстовището на разклона на стария път за Свиленград с отбивката от АМ „Марица“ към границата Гърция.  

  Това е инфарктна точка на територията на областта с много предпоставки за инциденти. Там ще бъде изградено кръгово, ще бъде и осветено. На четвърти март проектът ще бъде внесен за съгласуване и одобрение в Областната комисия по пътна безопасност, каза д-р Здравкова.

  Четвъртият проект е също в района на Свиленград-Свиленград-с. Маточина. Пътят е важен не само за хората от района, но и за развитието на туризма в обласатта, заради интересните културно-исторически забележителности по протежението на участъка. 36 километра е отсечката, за нея тече проектиране. Този ремонт се очаква да започне в началото на септември и ще продължи и през 2022 година.

  Тежко свлачище предстои да бъде укрепено по пътя Свиленград - с. Генералово. В участъка, който ще се ремонтира със средства по ОП "Околна среда", ще бъде подновена пътната настилка. Работата ще стартира през април.

  Друг участък, за който има оплаквания от местното население, и който ще бъде реновиран, е Свиленград - с.Маточина. Слуховете в социалните мрежи, че  финансирането на този участък ще е с 2 милиона лева, бяха опровергани от д-р Здравкова, която уточни, че за ремонта на този път още не е готово КСС-то.

  Вече тече работата на пътя Хасково – Симеоновград в първия от трите му етапа. По това трасе е една от топ туристическите дестинации в региона –гробницата край с. Александрово и това е още едно обоснование за сериозния ремонт по него. Проектът трябва да завърши в края на настоящата година.

  В община Симеоновград ще бъде рехабилитиран и тежкият участък след с. Васил Левски до границата с област Стара Загора, посочи д-р Здравкова. Трасето е със сериозни пропадания, не е е ремонтирано от години. 

  „С приключването на този проект, Симеоновград ще се превърне в първата община в Хасковска област, която ще има 100 % рехабилитирани държавни пътища на територията си“, отбеляза областният управител.

  Д-р Здравкова посочи още, че станалото известно покрай аферата „Батко и братко“  23-километрово трасе от Тополовград до село Светлина, също влиза в ремонт.

  Рехабилитира се и мостът на река Соколница на пътя Тополовград - Харманли, добави д-р Здравкова.

  Ремонти са планирани и за две  отсечки в община Маджарово - от общинския център до с.Дъбовец в съседната община Любимец и до с. Върбово в община Харманли.

  Довършва се участък от пътя Димитровград - Стара Загора, тежките машини в момента са на моста над р.Марица.

  Източник: Haskovo.NET

  Коментари в сайта (8)

  • 1
   Гр
   Гражданин
   10 -1
   17:04, 27 фев 2021
   Пътя хасково—мин. бани не беше ли наскоро ремонтиран основно.
   • On
    One Euro Man
    7 -3
    19:08, 27 фев 2021
    Пречи ли отново да го ре-ремонтират. Пари ли няма, наши хора ли няма.
    И най вече си имаме областна управителка, ветеринарна докторка, с експертни познания по пътно строителство. Една Караянчева, която ББ нарече в ефир знаете как.
  • 2
   На
   наблюдател
   7 -7
   19:22, 27 фев 2021
   според мен нищо не заслужавате....много прости и завистливи парчета сте
   • Па
    Панаетюф Теню ут Гереня
    8 -4
    19:41, 27 фев 2021
    Ти си наблюдавай там и си мълчи. Кат га знайш ко има за наблюдаване.
  • 3
   По
   Поздравления
   6 -1
   20:36, 27 фев 2021
   Много добре, браво! пътища, които не са правени от години ще бъдат оправени.
  • 4
   То
   Том
   6 -1
   20:54, 27 фев 2021
   Вие като сте големи инженери и големи икомомисти, разбирачи по всичко. Защо до сега не защититихте един път или проект? А чакахте да дойде ветеринарната да ви оправи пътищата? Ако това, което чета в статията се реализира, тази година, ще даде нов облик на областта и възможности за населението.
   • Ко
    Коцето
    5 -1
    22:02, 27 фев 2021
    Защото като се съберат много умни на едно място, за да тръгне ряботата, им трябва един простак да ги командва. Констелацията вече е налице и ето ти и резултат.
  • 5
   Фе
   фен
   0 0
   18:36, 1 мар 2021
   Край,на кърската любов.

  Хороскоп за 23.04.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Не се отказвайте от завоюваните позиции. Знаете към какво се стремите и това ви дава нужната сила да продължите напред. Успехът ви има много измерения. Радвате се на признание и уважение от страна на колеги и началници. В личен план ще можете да стабилизирате отношенията с любимия човек и ще укрепите връзката си.
  23 апр 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Щом искате останалите да ви харесват, да им помагате и едновременно с това да помагате и на себе си, не забравяйте да проявявате искрен интерес към хората, с които общувате. И знайте, че изражението на лицето е по-важно от дрехите, в които сте облечени.Приятни и романтични мигове ви очакват, ако успеете да спечелите вниманието на една личност, която е наблизо.
  23 апр 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Днешният ден е твърде специален за вас, тъй като ще видите плановете си за страхотно прекарване на нощта осъществени. Вие мислите освен за собственото си прекарване и за настроението на другите, но в това отношение едва ли ще има за какво да се притеснявате.
  23 апр 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Захващате се с нещо, което на пръв поглед е безполезно, но на вас ви се струва и полезно и приятно. Не ви се стои у дома днес, затова ще трябва да приемете някое от предложенията на ва-ши близки. Движението ще ви се отрази добре, а ако изберете мяс-то, което не посещавате всеки ден, направо ще се преродите. От-ношенията ви с любимия човек ви карат да се чувствате чудесно.
  23 апр 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днес някои от вас ще се заемат с работата на свои близки, тъй като не можете да им откажете помощта си. Всяко нещо, с което се захванете обаче го вършите толкова добре, че околните ще останат изключително доволни от вас. На някои им предстои пътуване, свързано с ваш ангажимент, но то ще успеете да ви разнообрази и да ви помогне да се разтоварите.
  23 апр 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Деликатното ви поведение ще ви донесе предимства днес. Подбирайте внимателно думите си и не търсете причини за конфронтация, дори и да имате основание за това. Ще получите интересно предложение за нова работа, бизнес или пътуване. Преди да отговорите – помислете. Трайни придобивки ще внесат настроение и ще подобрят самочувствието ви.
  23 апр 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Днес ще трябва да работите упорито, за да свършите нещо в определения срок. Постарайте се наистина да го направите, това ще издигне авторитета ви, както и личното ви самоуважение. Контактите едва ли са най-силната ви страна днес, така че най-добре ще е да ги сведете до минимум. Обърнете повече внимание на семейството си днес.
  23 апр 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Деловата седмица за вас не е приключила още. Ще имате важни срещи, които е възможно да доведат до договори. Нали вие това очаквате. За други от вас се очертава пътуване извън вашето населено място. Осигурете си време за почивка и развлечения.
  23 апр 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Сред хаоса на ежедневието ще откриете добра възможност за себе си да изявите по оригинален начин мисленето и намеренията си. Това ще се приветства от онези, които ви ценят и остане незабелязано от други, без значение за развитието ви. Отдайте заслуженото и на партньора си. Без него не бихте имали нещата, които ви радват.
  23 апр 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес ще се наложи да бъдете особено точни в преценките си относно надеждността на започнат от вас проект. Нека силното ви желание да не заслепява здравия разум, само така можете да се надявате на успех. Много радост ви носи интимният партньор.
  23 апр 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Денят ви ще премине в движение, тъй като стоенето у дома не е достатъчно разнообразно за вас. Ангажирате се с въпроси на ваши приятели, но по-добре ще е ако стоите встрани от чужди проблеми. Помогнете доколкото можете, но в никакъв случай не се нагърбвайте изцяло с неща, които те трябва да свършат. Намерете подходящ начин да се разтоварите.
  23 апр 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Не мислете, че можете най-добре да се справите сами, погрешно е и да се надценявате, въпреки способностите си. Не отхвърляйте ничие внимание и подкрепа, ще се нуждаете от тях. Влечението ви към човек, който нехае ще ви попречи да забележите друг, истински влюбен във вас. Не пропускайте шанса си.
  23 апр 2021
  Последни новини