Баба Марта пристигна в Гимназията по туризъм

    Единадесетокласници от Професионалната гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ представиха първомартенската традиция. В инициативата участваха ученици от специалностите „Екскурзоводство“ и „Организация на туризма и свободното време“.

    Баба Марта пристигна в училището, засмяна и с пъстри одежди, и заедно с бъдещите екскурзоводи и аниматори пожела на ученици и учители здраве, късмет и успехи в училище. Всички получиха ръчно изработени мартенички и късметчета. Проявата е организирана от преподавателите по учебна практика „Туристическа анимация“.

    В инициативата се включи и Наталия от 10 б клас, специалност „Организация на хотелиерството“. Чрез куклен театър тя представи пред съучениците си легендата за мартеницата.

    Във фоайето на училището е организиран и благотворителен мартенски базар, средствата от който ще бъдат дарени за лечението на 2-годишния Георги от Хасково. Всички мартеници са изработени от учениците. В клуб „Декориране на хлебни и сладкарски изделия“ по проект „Подкрепа за успех“ учениците изработиха сладки бисквити в традиционните за мартеничките цветове. Ръководител на клуба е Ваня Михова. Останалите мартенички са дело на децата от клуба по изкуства към училището с ръководител Даниела Боева.

    Не за първи път учениците и преподавателите от ПГ по туризъм обединяват усилия и приемат благотворителността за своя кауза. Подадената ръка, независимо дали е под формата на топъл обяд, ръчно декорирани бисквитки или пъстри мартеници, сгрява сърцето и оставя дълбока следа, следата на поредната добрина.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ба
      Бай Шиле
      3 -5
      14:47, 1 мар 2021
      Вместо да се стегнат и наваксат пропуснатия учебен материал с глупости се занимават-🧯🎌
    Последни новини