Двама шофьори ще отговарят за подхвърлен подкуп

Окръжна прокуратура–Пловдив съобщава, че  наблюдава нови две бързи производства за предложени подкупи на полицейски служители от мъже - водачи на автомобили. Мъжете са от Първомай и Крушево, били са в нарушение и са искали да предотвратят санкциониране.  Престъпленията са квалифицирани по чл. 304а, ал. 1 от Наказателния кодекс. 

На 2 март 2021 г., около  23,15 часа, в гр. Първомай, за проверка бил спрян лек автомобил, марка БМВ, управляван от П.У., на 37 г. Той заявил, че е употребил алкохол и за да не бъде санкциониран, оставил 100 лева в багажника на служебната кола. При тестването на П.У. с техническо средство „Алкотест Дрегер“, уредът отчел 0,7 промила алкохол в издишания въздух.

В същия ден в с. Крушево, обл. Пловдив, бил спрян за проверка водач на лек автомобил, марка „Мерцедес“. Техническото средство отчело 0,89 промила алкохол в издишания въздух на 42 -годишния Г.К. За да не бъде глобен, той подхвърлил 150 лева в патрулния автомобил.

И в двата случая полицейските служители не са взели парите и веднага са уведомили дежурен разследващ полицай. Срещу предложилите подкуп са започнати бързи производства.

Първият от тях е задържан за срок от 72-часа с постановление на дежурен прокурор, спрямо вторият е взета мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 500 лв.  Предвиденото от закона наказание за престъпленията, в които са обвинени, е лишаване от свобода от  2 до  10 години и глоба от пет хиляди до петнадесет хиляди лева. Активното разследването по делата продължава, като бързите производства ще приключат в законноустановения срок.

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини