14 °C

МВнР е учудено от думите на двамата US сенатори за корупцията у нас

Министерството на външните работи би искало да изрази своето учудване по повод личната позиция на двама сенатори от САЩ, която не изразява мнението на Сената и не отразява равнището на двустранните ни отношения, се казва в съобщението на външното ни ведомство.

Получихме уверения и от посолството на САЩ в София, и от Държавния департамент във Вашингтон, че това изявление не обвързва правителството на САЩ, което по никакъв начин не би искало да влияе на предизборната кампания у нас.

Преди година САЩ и България подписаха във Вашингтон два всеобхватни документа - декларация за двустранните отношения с Белия дом и надграждащо споразумение за задълбочаване на стратегическото партньорство. След това в София беше проведен Стратегически диалог между двете правителства в областта на външната политика и политиката за сигурност, отбрана, енергетика, икономика, образование и култура. В края на 2020 г. бяха подписани меморандуми за сътрудничество в сферата на 5G технологиите, както и за използването на ядрената енергетика за граждански цели. Само преди две седмици държавният секретар Блинкен избра да се включи във видеоконференция, организирана от България, и да поздрави страната за домакинството на инициативата "Три морета", напомнят от МВнР.

Отношенията между САЩ и България никога досега не са били по-активни и по-задълбочени, заключават от ведомството на Екатерина Захариева.

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  :)
  : )
  14 -1
  09:30, 6 мар 2021
  Крадливата гербаджийска пасмина е бясна.
  • В гроб са българи. В сдс също бяха. В царската пар... Виж коментара
 • 2
  Да
  Дамян
  0 -6
  13:16, 6 мар 2021
  Павел Вълнев е броил 300 000 долара за лобизъм в... Виж коментара
  • На
   НАСАКОТО ЯКАТА
   8 0
   14:35, 6 мар 2021
   Дамяне, опитваш се да ни кажеш , че във България няма ширеща се корупция навсякъде във властта ли ? Казваш ни че някакви си сенатори от някаква си държавица наречена САЩ си измислят , злословят и се опитват да очернят некорумпираните ни управляващи. Даже не е нужно да давам примери като "апартамент гейт" ,"къщи за гости" и други подобни. Примерите сами си излизат , в началото на статията ,до снимката със сградата на МВнР , от дясно ,в, раздел "видеа по темата " има едно заглавие "Осемте джуджета". Това казва всичко по темата,даже направо я закрива.
 • 3
  Да
  Дамян
  0 -3
  18:36, 6 мар 2021
  Далече съм от мисълта,че няма корупция в държавата ни.Но всеки, когото " докопат" е предаван на прокуратурата - и в случая " апартаментгейт" и " къщи за гости". Просто българчето е схемаджийче. Не съм чул уличен в корупция , или присвояване от червените да е бил изключен и даден на съд. Напротив , бранят ги самоотвержено.Или чакат да изтече давностен срок, като за парите по Сапард преди седмица , и крадливите ръчички са чисти.
  • На
   НАСАКОТО ЯКАТА
   3 0
   21:27, 6 мар 2021
   Дамяне , човеко, виждам , че все още не си заблуден гербаджия осъзнай се!!! Какви червени , зелени , сини или другите цветовете на дъгата , всички от началото на "демократичните промени " до сега са едно, те работят против народа и България , само за джобовете си и нищо друго. Казваш " всеки когото докопат предават на прокуратурата" . И какво се случва ??? Нищо , оправдават ги. А и няма как да е друго, сегашния главен прокурор и бивш шеф на специализираната прокуратура е известен с това , че като шеф на спец- прокуратурата няма постигната
   и една осъдителна присъда , а само споразумения , тоест " дай нЕкой лев и всичко е точно". "Случките" с Баневи и Арабаджиеви се получиха не за да има справедливост , а защото гербаджии не се задоволяваха вече само да им плащат "такса спокойствие" , а искаха всичко което те имат. " Не съм чул ...................от червените да е бил изключен и даден на съд" ,е няма как даването на съд да го направят червените, правят го разследващи и прокуратура , а уж независимата съдебна власт всеки знае , че е зависима от управляващите. Защо не ги дават на съд , ти кажи. Тук е момента да си призная и един грях: Гласувах за ГЕРБ на първите избори ,на които участваха защото ******* обеща ,че всички които са били преди тях във властта и са корумпирани ще влезнат в затвора. Е не стана ,но те подминаха по корупция и кражби всички техни предшественици . Наскоро стана ясно и защо не се случи , Бойко Методиев Борисов беше осъден за лъжа!!??
 • 4
  См
  Смях
  2 0
  08:45, 7 мар 2021
  Въ.. ама Те учудени били 🤣🤣🤣

Още новини

Хороскоп за 14.04.2021

Последни новини