Ваксинирани влизат в Румъния без тест

От събота за влизане в Румъния влизат в сила ограничителни мерки, защото България е включена в списък с държави от т.нар. жълта зона, съобщи пресцентърът на българското Министерство на външните работи в събота.

По информация на българското посолство в Букурещ, пристигащите от България, които представят отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди качване в превозното средство (за пътуващите с обществен транспорт) или влизането в Румъния (за пътуващите със собствен транспорт), подлежат на домашна карантина от 10 дни.

Ако престоят е до три дни (72 часа) и е представен отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди влизането в Румъния, карантина не се налага.

Пристигащите от България, които при влизане в Румъния не представят такъв тест, подлежат на домашна карантина от 14 дни.

Не се изисква тест за деца на възраст до три години, включително, както и за ваксинирани (и с втората доза) и преболедували COVID-19 през последните 90 дни.

Транзитно преминаващите през територията на Румъния, пристигащи от държави от т.нар. жълта зона, включително България, не са посочени сред изключенията от изискването за представяне на отрицателен RT-PCR тест.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини