Хасковлия е задържан с 12 мигранти, влезли с лодки в България

Изображение 1 от 4

    55-годишен криминално проявен хасковлия е задържан за трафик на 12 мигранти при специализирана полицейска операция. Това съобщиха днес заместник-районният прокурор на Хасково Мария Кирилова и комисар Стоян Мандаджиев от „Гранична полиция” на брифинг на граничния пункт „Капитан Петко войвода”.

    Чужденците – 11 сирийци и 1 иракчанин са задържани на 6 март 2021 г. Сред тях са три семейства с три деца – на 2, 3 и 4 години. Те са преминали незаконно от Гърция в България, с лодки през река Марица. Продължили са пеш и са стигнали до землището на свиленградското село Генералово, където са се качили в товарен автомобил Мерцедес. Малко преди да потегли, водачът на автомобила – хасковлията е спипан от служители на „Гранична полиция”. Той е известен на органите на реда и е осъждан, лежал е в затвора. Привлечен е като обвиняем от прокуратурата и е задържан за 72 часа. Предстои да бъде внесено искане в съда за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”.

    За настоящото престъпление законът предвижда наказание от 1 до 6 години затвор и глоба от 5 000 до 20 000 лева, както и отнемане на автомобила.

    По данни на чужденците, преминаването през границата на страната им е струвало между 2 000 и 4 000 евро за всяко семейство.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (17)

    Последни новини