Над 50 деца се включиха в крос „Клокотница” в Хасково

    Над 50 деца се включиха в лекоатлетическия крос „Клокотница”, провел се днес в хасковския парк „Кенана”. Участниците бяха на възраст от 6 до 14 години от Хасково и Харманли. Сред тях имаше група от хасковското ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”. Младите атлети бяха разпределени в 6 възрастови групи. Те трябваше да изминат дистанция от 200 до 800 метра, в зависимост от възрастта.

    Всички деца положиха неистови усилия и спортен хъс за победа. Имаше непредвидени ситуации – на едно от момичетата му изхвърча маратонката, но бързо я обу и продължи да бяга по трасето. Друго пък падна на земята, но се изправи и финишира. Участието на младите атлети беше аплодирано от родители и близки, дошли да наблюдават изявата им.   

    Надпреварата се проведе за четвърта година. Организира се от хасковския спортен клуб по лека атлетика „Атлетик” и община Хасково по повод годишнина от битката при село Клокотница от 9 март 1230 г. За призьорите в различните възрастови бяха осигурени медали.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Да
      Да
      14 -2
      15:21, 7 мар 2021
      Браво! Малки сладури! Поздравления за организаторите, участниците, родителите и учителите им!
    • 2
      Ро
      Родител
      7 -1
      16:18, 7 мар 2021
      Колко училища участваха от Хасково??? Само едно което, не е елитно според разбиранията на някой родители и.... Аз като родител мога да кажа, че е много спокойно няма я голямата шумотевица!
    Последни новини