Пловдив е водещ по съдебни производства за нарушаване на карантината

Като приоритет в работата на Районна прокуратура /РП/ Пловдив, на пресконференция, районният прокурор Чавдар Грошев посочи борбата с битовата престъпност и осигуряване спокойствието, здравето и живота на възрастните и самотни хора в малките населени места. В тази връзка, при възможност, ще бъдат разкривани приемни на РП, където да се изслушват гражданите и да се приемат техните жалби, подчерта Грошев.

За предходната 2020 година той отчете сериозен брой бързи производство, като водещи сред тях посочи шофирането след употреба на алкохол и наркотични вещества, кражби и грабежи.

Новото, по думите му, са производствата срещу нарушаването на противоепидемичните мерки, чиито брой само в Пловдив за миналата година и до момента, включващи и Карлово и Асеновград, са общо 216, като 119 от тях са бързите производства, каза районният прокурор.

Голяма част от образуваните производства са завършили с присъди, като най-масово са глобите от 5 000 и 10 000 лева, има осъдени на пробация и една от присъдите е ефективна.

Тежестта на наказанието, според Грошев, зависи дали задържаните лица са криминално проявени, дали са осъждани и дали има рецидив при нарушението на карантината. Няма случаи на прекратяване на такива дела без основание, каза още районният прокурор.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини