Кои са телефоните с най-бърза 5G връзка

Samsung Galaxy S21 е смартфонът с най-бърза 5G връзка, сочат резултати от проучване на компанията Opensignal, която е провела тестове с над 20 от популярните 5G телефони на пазара.

Над половината телефони в списъка са на Samsung, a голямата изненада е, че новият iPhone 12 изобщо не влиза в списъка на двадесет и петте модели, които попадат в класацията на Opensignal.

Първите телефони на Apple с 5G се радват на рекордни продажби, като бързата интернет връзка се счита за един от основните мотиви на потребителите на iOS да се сдобият с iPhone 12.

Авторите на проучването отчитат, че може би липсата на опит в дизайна на 5G устройства от страна на Apple е причината за по-лошия сигнал при iPhone 12, който се конкурира с модели, които разполагат с 5G от няколко поколения.

За това свидетелства и фактът, че по-стари модели като Samsung Galaxy S20, Galaxy Note 20 и дори Note 10+ заемат местата в челната десетка.

Всички те поддържат скорост от поне 40Mbps, като в топ 20 влизат и три сгъваеми модела - Galaxy Z Flip, Galaxy ZFold 2 и Motorola Razr.

В същото време тестовете показват, че iPhone 12 Pro Max успява да поддържа 5G скорост от около едва 36Mbps и е с по-лош резултат от LG Velvet, който е на последната двадесет и пета позиция в списъка.

Компанията, която се нарежда след Samsung по брой модели, присъстващи в списъка на Opensignal, е OnePlus с четири модела в лицето на One Plus 8, 8T+, 8 Pro и 7T Pro.

Източник: Lifestyle.bg‎

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини