Допълнителни облекчения за заведенията предлага кметът на Община Димитровград

Кметът на община Димитровград Иво Димов на 10-ти този месец внесе предложение към местния парламент, който ще заседава този четвъртък, заведенията и търговците, ползващи общински терени за маси на открито, да не плащат такса „тротоарно право” до края на годината. Днес от Общината изнесоха информация, че кметът разширява облекченията за бизнеса съобразно правомощията си, като допълва докладната от 10.03.20121г., с предложение търговците да бъдат облекчени и от "такса сенник" (в т.ч. зимна и лятна градина), като там намалението да бъде 50%. Като има условие към търговците за да получат облекченията, те да са били коректни към Община Димитровград и да нямат изискуеми задължения към нея.

Иво Димов се обосновава за направените от него предложения с въведените изисквания за спазване на необходимата дистанция, въведена със Заповедите на министъра на здравеопазването, за противоепидемичните мерки на територията на Република България и изискването за разполагането на по-малко маси на по-голямо пространство.

Така кметът на Димитровград изпълни своето намерение, което сподели през изтеклата седмица, да разшири облекченията за бизнеса съобразно правомощията си, с цел намаляване на загубите, претърпени в следствие на епидемията от COVID-19.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Фе
    фен
    0 0
    16:38, 25 мар 2021
    Хубаво кмете,а за обикновенните клиенти,ще намаляваме ли?Щото,цените скочиха.

Още новини

Последни новини