Мустафа Карадайъ във „Възрожденци“: Моят призив към Кърджали е на тези избори да покажем силата и мощта на ДПС!

Изображение 1 от 4

    „ През последните 10 г. в България се установи еднолична власт на Бойко Борисов – няма министри, нямаминистерства, няма агенции , няма държавни органи , аи държавните институции  са във война. И по този начин се стигна до криза на държавността, погазване на Конституцията, криза на  демокрацията, разруха в държавата. Тази разруха трябва да спре.Неслучайно слоганът на кампанията на  ДПС на тези избори е „Рестарт на държавността“. Това означава държавните органи и институции да  функционират  съгласно законите и Конституцията на страната, държавните служители не да бъдат  махленски партийни агитатори с държавен ресурс, а да изпълняват функциите и задълженията си съгласно Закона и Конституцията.“ Това каза  по време на посещението си във вторник вечер  в най-големия кърджалийски квартал – „Възрожденци“, председателят на ДПС и водач на листата на ДПС в 9-ти многомандатен избирателен район Мустафа Карадайъ.

    Той допълни, че рестарт на държавността означава държавните органи в диалог, в координация и  взаимен контрол   да функционират и  изпълняватПрограмата за ускорено икономическо развитие на България, която има само ДПС.“ Възстановим ли държавността, нормалността в политиката оттам нататък всички ние   знаем, че можем да очакваме просперитет.“, допълни М.Карадайъ и призова да се сложи край на разделението,  противопоставянето, на  арогантността и агресията. „Ние от Кърджали -  и християни, и мюсюлмани казваме  „Не“ на борчовете и дълговете, които се раздават от джипката, казваме  „Да“ на ускореното икономическо развитие, „Да“  на достойното бъдещ е на нашите деца и внуци в нашата родина България.“, подчерта в изказването си лидерът на ДПС.

    Екипът на Централния лъч на ДПС беше в Кърджали, за да подкрепи кандидатите на ДПС за предстоящите избори за Народно събрание.Във „Възрожденци“ беше представена листата на ДПС, в която от община Кърджали има 4 кандидати.

    Д-р инж.Хасан Азис, зам.-председател на ДПС, кмет на община Кърджали и втори в листата подчерта, че Кърджали на тези избори трябва да даде знак за единството и обединението  и в Кърджали, и за цялата партия.“Ние сме длъжни на нашата партия  в името на демокрацията и държавността да покажем това единство.Аз силно вярвам в моите съмишленици и съпартийци, в своите съграждани“каза той.

    За мобилизация на 4 април призоваха областният председател на ДПС Ресми Мурад и областният председател на Младежко ДПС Байрам Байрам, които са на трето и пето място в листата и евродепутатът Атидже Алиева-Вели.

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини