Смартфон бизнесът изгуби духа и иновациите на LG завинаги

Мобилното подразделение на LG стигна своята последна спирка в своето дълго и славно съществуване. Компанията обяви, че официално напуска бизнеса със смартфони, след като решението е било одобрено от борда на директорите. Вместо това, LG сега ще се съсредоточи своето внимание и ресурси в областта на изкуствения интелект, корпоративните решения, умните домове и устройства и компоненти за е-коли.

Всичкият наличен инвентар на LG от смартфони ще продължи да се предлага в търговската мрежа и обещава както хардуерна, така и софтуерна поддържка за сегашните си клиенти в продължение на неуточнен период на време, който ще бъде различен в различните региони. Процесът по напускането ще бъде финализиран до 31-ви юли, което означава, че съдбата на новият гъвкав телефон LG Rainbow е все по-неясна. В най-лошия случай той няма да излезе на пазара в светлината на последните събития.

През годините LG имаше много популярни и иновативни модели като LG G3, който премести бутоните на гърба и въведе технологията за включване с почукване на екрана. Независимо от това смартфон бизнесът на LG продължаваше да търпи загуби от доста време. Миналата година компанията продаде само 20 милиона телефона по данни на Counterpoint Research в сравнение с 256 милиона от местния конкурент Samsung.

LG дори се опита да продаде мобилния си бизнес на немския автомобилен гигант Volkswagen и на виетнамската Vingroup, но тези разговори се провалиха и това принуди LG да отпише изцяло работещото на загуба подразделение.

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Те
    техник
    2 0
    14:37, 7 апр 2021
    Нито телефоните им са телефони нито телевизорите.
Последни новини