Единият шофьор е загинал в огнения ад на магистрала Тракия

Цистерна и тир катастрофираха тази сутрин в района на 7-ми километър на автомагистрала "Тракия". При удара цистерната се е разцепила и двете превозни средства са се запалили.

Тежкото пътнотранспортно произшествие е настъпило около 7.30 ч. Ударили са се влекач и цистерна.

По първоначална информация има един загинал - шофьорът на цистерната.

Причините за катастрофата към момента се изясняват, тече разследване. Това съобщи на брифинг от мястото на инцидента комисар Мартин Цурински от СДВР.

Образувано е досъдебно производство по чл. 343 от НК, а именно за нарушаване на правилата за движение по пътищата, в резултат на което е причинена смърт на едно лице. Разследването се провежда от разследващи полицаи при СДВР под ръководството и надзора на Софийска градска прокуратура, съобщи Иво Илиев, зам. градски прокурор на София.

Според първоначалната информация и двамата шофьори са чужди граждани, уточни той.

На място се извършват следствени действия, които са от изключително значение за изясняване на обстоятелствата, довели до произшествието.

Все още не са ясни причините за инцидента. Работи се по възможността на водача да му е прилошало или да е заспал, както и дали не е бил засечен от друг автомобил.

„Съмнително или по-скоро необичайно е било движението на цистерната, която в последствие се е запалила и по първоначална информация е изгорял и нейния водач“, посочи зам. градският прокурор на София.

По първоначална информация превозните средства са се движили в колона и цистерната е ударила намиращия се пред нея ТИР. „Вследствие на взрива вероятно е да има нарушена пътна настилка. Това ще се установи след като изтеглим превозните средства“, допълни комисар Мартин Цурински.

Четири часа движението по магистралата остана затворено и в двете посоки. По обяд беше пуснат трафика в посока Бургас - София, но движението в обратна посока остава затворено. Трафикът се осъществява по обходен маршрут за всички МПС по път I-8 Вакарел – Нови хан – София и обратно.

Източник: БНТ

Коментари в сайта

Последни новини