Новото Peugeot 308 е по-голямо и електрифицирано

Peugeot представи новото, трето поколение на популярния си модел 308. Моделът, който сега излиза във версия хечбек, а по-късно ще бъде представен и като комби, е в новия стил на компанията, като е първата машина, носеща изцяло новата емблема на "лъвчетата"

Peugeot 308 е нараснал с 11 см спрямо предшественика си, като вече е дълъг 4,36 метра. Новият модел е по-нисък с 2 см (1440 мм), като е и с по-малко багажно пространство от преди - 412 спрямо 470 литра.

Дизайнът е в новия стил на Peugeot, като в хечбека може да припознаем черти от кросоувърите на французите. Извън изцяло новите светлини, променен дизайн на решетката и подобни, прави впечатление, че автомобилът е с "по-изгладени" черти, отколкото резките на 2008 и 3008, например. Клиентите ще могат да избират между 7 цвята на купето и колела с диаметър от 16 до 18 инча.

В салона акцент са обновеният волан, дигиталното инструментално табло и обновената мултимедия с 10-инчов дисплей. Налице е премиум аудиосистема с 10 говорителя, а седалките отпред са с електрическо регулиране. Ако тези неща ви се струват познати, то е защото вече ги видяхме при останалите обновени модели на френския автопроизводител.

За задвижването на новия Peugeot 308 ще се грижат добре познати двигатели на PSA. Бензиновото предложение е 3-цилиндров агрегат с обем 1,2 литра и мощност от 110 или 130 конски сили. Дизеловата опция е 1,5-литров мотор със 140 к.с. Тягата ще се предава към колелата през 6-степенна механична или 8-степенна автоматична скоростна кутия.

Новият модел ще се предлага и с две плъг-ин хибридни версии. И двете ще разчитат на електромотор с мощност от 81 kW / 110 к.с. и батерия с капацитет 12,4 киловатчаса. В единият случай, системата ще предлага комбинирана мощност от 180 конски сили, а във втория - 225.

Пробегът само на електричество ще бъде около 60 километра, като батерията ще се зарежда за между час и 55 минути и 7 часа, в зависимост от това дали е в домашен контакт или на зарядна станция.

Новото Peugeot 308 ще е на пазара през лятото, като ще дебютира във версия хечбек. Комбито се очаква преди края на годината. По-късно ще станат ясни и цените.

Коментари в сайта

Последни новини