9 °C

Заведенията без такси за маси да 31 януари догодина

Освобождават от таксата за маси заведенията на територията на община Хасково. Това предлага за одобрение от общинските съветници кметът на Хасково Станислав Дечев.

През времето на наложените противоепидемиологични мерки община Хасково на два пъти освобождава собствениците на заведенията от плащане на такси и от ангажимента им към сумата за такса битови отпадъци, предоставени са им и възможности и за ползването на компенсационни мерки и от страна на държавата. Въпреки това кметът посочва, че този бранш е сред най-засегнатите от пандемията и трябва да бъде подкрепен.

Затова Станислав Дечев предлага на Общинския съвет на сесията на 23-ти април да гласува утвърдително собствениците на заведения за хранене и развлечения, да бъдат освободени от таксата за разполагането на маси, а в това число и на различни съоръжения като тенти, подиуми и навеси над местата за клиенти за периода от 1-ви май, т.г. до 31-ви януари 2022 година.

Неплащането на тези такси за посочения за освобождаване период, ще ощети местната хазна с 200 000 лева. Финансовото състояние на общината обаче е стабилно и липсата на тази сума не би повлияла драстично, още повече, че през 2021 година са сключени няколко имотни сделки, от които са акумулирани по-големи от предвидените данъчни приходи.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Ам
  ама
  18 -8
  15:04, 16 апр 2021
  разбира се! я да погледнем чий са заведенията?на хора от герП (като кметчето) за тези които не се сещат....
  • Ня
   няма ама
   21 -1
   16:57, 16 апр 2021
   Не са само на герП а и на различните се пръкнали партии и партийки. Глей сега как ще се заемат и окупират в повече и повече от тротоари и пешеходни пътеки, защото ще е без пари а човешкото око няма наяждане, а и те са огладнели и ще гледат да си наваксат с печалбата.
  • Ха
   Хасково сънджак
   11 -3
   20:06, 16 апр 2021
   Само да се стопли и гледайте как града ще се барикадира с маси и столове на заведенията.
   И тогава ще стани на половина на едно голямо кафене а другата половина кръчма. И гражданите често ще прибягват до услугите на ортопедията . Да е жив и здрав умното ни кметче и след мандата да стани сервитьор за да научи нещо от пияните съграждани.
 • 2
  Фи
  Филипов
  8 -2
  21:14, 16 апр 2021
  Хаскьой става все по-неприятен и неудобен за живеене. Затова се преселих в Димитровград. Съветвам и други българи...
 • 3
  Им
  Има ли значение
  10 0
  22:06, 16 апр 2021
  На хората които останаха без работа,заради пандемията,дали ще им намалят данъците на жилищата?
 • 4
  Ня
  Някои
  1 0
  09:35, 17 апр 2021
  А кои проверява дали НАЙСТИНА работят до 23 часа и НАЙСТИНА са на 50% капацитет !????
  Едно небеизвестни заведение редовно е “пълно” на 110% и музиката продължава да “дъни” в 00.30 ?????
  След като имат толкова облекчения - данъци , ДДС , тротоарно право ..... - да си спазват и ограниченията.
Последни новини