Демократична България не иска мандат за управление, ще подкрепи "Има такъв народ"

Мястото на вашата коалиция е важно, защото в нейно лице десният избирател отново намери своето представителство в българския парламент. Отреди ви важна роля в 45-тото НС, не по-малко важна роля в общия политически дневен ред на страната.

Това каза президентът Румен Радев в началото на консултациите с "Демократична България". Искам да знам каква е вашата готовност да се създаде правителство, както и за третия мандат за съставяне на кабинет, ако той дойде при вас, попита Радев. 

"Демократична България" има своята амбициозна визия за кризите в държавата. Считаме, че на първо място е волята на избирателите. На "Демократична България" избирателите отредиха пето място. Не считаме, че това предполага мандат за съставяне на правителство, заяви Христо Иванов. Ако от "Има такъв народ"  потърсят нашата подкрепа, ще влезем в откровени и задълбочени разговори, уточни той. Не смятаме, че с 27 депутати можем да имаме претенция за управленски мандат. Но нека да извървим хода до третия мандат и тогава ще дадем окончателна оценка на ситуацията, допълни той. 

По думите му, "Демократична България" няма да поставя предварителни условия. Трябва да преценяваме отговорността не само да бъде излъчено управление, а това да бъде кабинет на промяната. Осъзнаваме своята отговорност за създаване на такова правителство, но не бива да отхвърляме и възможността за провеждането на още по-честни и излъчващи доверие предсрочни избори, допълни той. 

Поставихме своите дългосрочни законопроекти, но сме готови да осигурим и краткосрочна перспектива с бързи промени, необходими за провеждането на предсрочни избори, обясни Христо Иванов.

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Сл
    Слави Учиндолски
    0 -1
    16:07, 19 апр 2021
    Баси майката разбихте ма
  • 2
    Ст
    Ставате
    2 -2
    16:30, 19 апр 2021
    Смешна Кутелова с търкането на коментари показвате колко сте неграмотни, некадърни и медия зависима от ГЕРБ!
  • 3
    Уч
    Учиндолски
    0 -2
    17:47, 19 апр 2021
    Тия ще ме използват докато си изтъкат планото-после ще ми ритнат кросното. Много хитри, но Тошко Афикански ще ги изиграе .
  • 4
    Ма
    Мартин
    1 0
    18:14, 21 апр 2021
    Никой нормален няма да даде мандат за управление на хората на олигарха Иво Прокопиев от „Демократична България“!
Последни новини